Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Scandinavium inför SM-finalerna i handboll 2018 Bild: MATHIAS BERGELD
Scandinavium inför SM-finalerna i handboll 2018 Bild: MATHIAS BERGELD

Redbergslid IK blir kvar i Scandinavium

Lisebergshallen revs och Redbergslids IK fick spela sista halvan av säsongen i Scandinavium.
Nu blir laget kvar i en säsong till.
Minst.

Redbergslids IK blev av med sin arena julen 2018 när Lisebergshallen revs för att ge plats åt bygget av Västlänken. Det var länge oklart var laget skulle spela sina hemmamatcher och beslutet föll till slut på Scandinavium där klubben spelade sista halvan av säsongen 2018/19.

– Läget är att vi ska spela i Scandinavium hela nästa säsong, säger klubbens sportchef Henrik Lundström.

Beslutet att spela i Scandinavium möttes med blandade känslor och RIKs ordförande Carl-Magnus Källfelt har tidigare beskrivit det som "det minst dåliga alternativet, på kort sikt".

– Det är en väldigt bra arena egentligen. Den ligger centralt i Göteborg och vi kan inte gnälla för mycket, säger Henrik Lundström.

"Försöker hålla en positiv min"

Lisebergshallen, som hade kapacitet för 3000 åskådare är betydligt mindre än Scandinavium som tar upp mot 12 000. Under RIKs matcher avgränsas läktaren och publiken samlas på en långsida.

– Den är alldeles för stor för oss. Vi vet att alla gör så gott dom kan för att få så bra inramning som möjligt på matcherna. Laget och spelarna framförallt och även runt hela det sportsliga, säger han.

Diskussionerna kring att bygga en ny hall har pågått länge och i dagsläget finns inget nytt beslut fattat.

– Vi försöker hålla en positiv min och det är ändå en bra stad att spela handboll i. Även om det är en stor arena som inte passar handboll och vi är alla överens om att det behövs något annat i Göteborg, säger Henrik Lundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.