Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Redbergslid fick oavgjort efter rysare

Bortamötet mot Hammarby blev en riktigt rysare för Redbergslid. Med bara två sekunder kvar kastade sig Oliver Wigmark fram och fick in kvitteringsbollen 31-31.

- Det var skönt att se den sitta, det är trots allt skönare att åka hem med en poäng än ingen, säger poängräddare Wigmark.

I det läget hade hemmapubliken i Eriksdalshallen i princip tagit ut den efterlängtade segern.

Med en och en halv minut kvar ledde nämligen Hammarby med 31-29 och det såg ut som att Bajen skulle få revansch efter förnedringen i Lisebergshallen i säsongspremiären då RIK vann med 33-17.

Men Redbergslid fortsatte att kriga.

 Daniel Wester, som gjorde en bra match, lyckades reducera och med bara två sekunder kvar gjorde Oliver Wigmark målet som innebar en poäng till RIK.

- Det är det vi ska ta med oss från den här matchen, att vi aldrig gav upp, att vi fortsatta att kämpa hela tiden och stod upp i 60 minuter. Det är bra moral i det här laget, säger 20-åringen.

Det var också hemmalaget som tog både initiativet och greppet i matchen och som inte sällan fick utdelning på sina långa anfall under den första halvleken.

RIK däremot stapplade sig fram i början av matchen.  Många missar och ofokuserat både framåt och bakåt  allra längst bak hade målvakten Tobias Thulin en mindre bra kväll på jobbet.

- Vi var inte lika tuffa och säkra i försvarsspelet som vi brukar vara, vi slarvade alldeles för mycket. Vi lät dem spela sitt spel alldeles för mycket och alldeles för länge, säger Oliver Wigmark självkritiskt.

Hammarby i ledde i paus med 16-13 – men Redbergslid var på tårna i början av andra och gick upp till kvittering, 16-16, efter mindre än tre minuter.

Bajen kom dock tillbaka, inte minst efter effektivt skytte av tidigare RIK-spelaren Rickard Lönn som stänkte in fyra mål på drygt fem minuter. Totalt gjorde Lönn sju mål.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka i den jämna matchen där RIK började spela upp sig, dock bidrog hemmalagets målvakt  Anton Hellberg till att RIK inte lyckades dra ifrån, när nio minuter var det fortfarande oavgjort, 24-24.  

Med stöd av hemmapubliken fortsatte Hammarby att kriga och slutet blev som sagt en nagelbitare.

- Det var kanske att göra det lite väl spännade med tanke på att det bara var två minuter kvar, vi borde kanske fått till det lite tidigare, totalt sett tycker jag att vi var bättre i andra, säger poängräddaren Oliver Wigmark.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.