Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redbergslid förlänger med talangen

21-åriga Jonathan Carlsbogård stannar kvar i Redbergslid i minst två år till. Det är klart efter att klubben förlängt hans kontrakt. - Det känns bra. Jag trivs bra här och vet att jag kan utvecklas, säger Carlsbogård.

21-åringen är inne på sitt fjärde år i RIK. Inför säsongen var det en av spelarna som föreningen hoppades skulle få sitt stora genombrott. Nu är han klar för två år till i föreningen.

- Med Jonathans förlängning får vi stabilitet och långsiktig trygghet i framförallt mittförsvaret. Vi tror och hoppas även mycket på hans kvalitéer framåt, säger sportchefen Henrik Lundström på föreningens hemsida.

Det är också just i försvarsspelet som Carlsbogård själv tycker att han hittills har utvecklats mest.

- Jag har fått spela mest försvarsspel. Innan tyckte jag knappt att det var kul, men nu gör jag det. Men så är det väl, när man blir bättre är det roligare, säger han till GP.

Men nytt kontrakt hoppas han nu kunna ta kliv i anfallsspelet. Hittills i år har det blivit 21 mål på tolv matcher.

- Det är inte jättebra direkt. Det beror på mig själv, jag måste våga mer och tro på mig själv. Samtidigt har jag haft lite problem med sjukdom och mest spelat försvarsspel för att jag ska orka.

- Jag vill fortsätta utvecklas i försvarsspelet, men framför allt handlar det om anfallsspelet. Jag måste ta för mig mer och göra fler mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.