Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Redbergslid föll mot Lugi i slutspelet – igen

Redbergslid hade chansen att utjämna kvartsfinalserien mot Lugi – men tog den inte utan förlorade stort. Nu är RIK bara en match ifrån att åka ur slutspelet.

Slutspelet har varit en mardröm för RIK flera år i rad. Den här säsongen ser inte ut att bli något undantag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter förlusten borta mot Lugi i den första kvartsfinalmatchen hade Jasmin Zutas manskap chansen att utjämna till 1–1 i matcher hemma i Lisebergshallen.

En möjlighet de inte tog. Och som de aldrig var riktigt nära att ta.

Lugi var laget som inledde matchen bäst och gästerna kunde tidigt kliva upp i ledning 4–2. RIK hämtade sig dock snart, mycket tack vare att Tobias Thulin bjöd på ett par svettiga räddningar.

Tre raka segrar krävs för avancemang

Framåt fanns det däremot mycket mer att önska. Redbergslids vanligtvis starka skytte var inte alls lika skarpt som det brukar, och vore det inte för Thulin kunde Lugis ledning varit större än 10–9 i paus.

Särskilt mycket bättre blev det inte i den andra halvleken för RIK. Tvärtom.

Offensiven fortsatte att hacka, och det ordentligt. Såpass att Thulins målvaktsspel inte längre hjälpte för att hålla jämna steg i matchen.

Lugi, med suveräne tiomålsskytten Alfred Jönsson i spetsen, ångade på och med kvarten kvar var det skånsk ledning med fyra bollar.

Tobias Johansson reducerade förvisso till 14–17 – men närmare än så kom aldrig RIK, som fick se Lugi städa av matchen inför de 935 åskådarna i Lisebergshallen.

Slutsiffrorna skrevs till 27–18 i Lugis favör.

Nederlaget innebär att Redbergslids säsong än en gång ser ut att ta slut i kvartsfinalspelet. Förlust i Lund i nästa match och det är färdigspelat för i år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.