Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Redbergslid föll i derbyt

Sävehof besegrade Redbergslid på nytt i Handbollsligan. RIK fick inte försvarsspelet att stämma och förlorade till slut med 34-29.
– Vi får inte stopp på dem, säger Redbergslids Jonathan Carlsbogård.

Redbergslid fick se sig besegrade av Sävehof för andra gången där här säsongen när lagen drabbades samman för tredje och sista gången i grundserien. Tidigt i höstas fick man med sig en poäng, men efter onsdagens match har man alltså förlorat två raka derbyn mot Sävehof.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: Viktig seger för Sävehof

– Den här matchen svider lite extra med tanke på att det är derby och vad som hände i slutspelet i våras. Sävehof är skickliga och det känns som att de alltid är extra taggade mot oss. De har ett litet övertag på oss just nu och det måste vi få bort.

29 mål framåt är ett klart godkänt facit, men 34 insläppta mål duger inte om man vill ta poäng mot Sävehof.

– Vi får inte stopp på dem. Vi springer inte hem och då blir det jobbigt när man får stångas framåt hela tiden. Vi vill ju spela som Sävehof gör egentligen, men nu blir det mer att de får enkla mål medan vi får kriga för varje mål.

LÄS OCKSÅ: Emil Mellegårds tunga tid

Carlsbogård var en av Redbergslids bästa spelare offensivt sett och svarade för sex mål.

– Jag känner mig ganska trött i kroppen och saknar lite energi. Det är inget fel på inställningen, men ibland har man inte dagen och då är det bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

– Vi kommer inte upp i nivå i dag tyvärr, även om vi försöker. Vissa dagar är det bara att inse att motståndaren var bättre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.