Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Redbergslid chanslöst mot topplaget

Redbergslids IK var chanslöst när Malmö HK kom på besök.
En usel inledning i Scandinavium bäddade för en tung förlust med 21–32 hemma i Scandinavium.
– Vi spelar ett anfallsspel som är ett helt haveri, säger Niclas Fingren till C More.

Det var knappast en högoddsare att tabelltvåan Malmö HK skulle gå segrande ur onsdagens möte med tabellnian Redbergslids IK. Göteborgslaget har haft en knackig inledning på säsongen och ännu inte mäktat med att vinna hemma i Scandinavium.

Gästerna från Skåne lät inte vänta med att ta tag i taktpinnen och med mindre än en kvart spelad hade man redan införskaffat sig en ledning med sex mål.

Var matchen förlorad redan då? Näst intill.

– Det är mellan de första fem och femton minuterna som vi spelar ett anfallsspel som är ett helt haveri. Vi låter dem göra fem-sex kontringar i rad. Man ska väl inte säga att det är där vi tappar matchen, men det är där vi sätter oss i en jävla dålig sits, säger Niclas Fingren till C More.

Slutade med storförlust

Redbergslid lyckades aldrig resa sig efter den svaga inledningen och det var framförallt framåt som det aldrig ville klaffa. Samtidigt som Malmö HK, anförda av niomålsskytten Hampus Olsson, bjöd på en imponerande offensiv.

– Ser man till förra matchen mot Ystad (IFK, RIK vann med 32–27) så gjorde vi en betydligt bättre match än i dag och vi får väl hitta tillbaka till det spelet. Där vi, framförallt i anfallsspelet, går i luckorna, går på mål, släpper bollen och verkligen sätter dit näsan. I dag är det sidled och vi försöker bara att tråckla in bollen till Oskar (Ysander) och Melker (Norrman), då blir det kontringar i röven, säger Fingren.

21–32-förlusten innebär att Redbergslids IK fortsatt ligger utanför slutspelsplaceringen med sina nio poäng på elva matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.