Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Publikfest på derbyt i Mimershallen

Fri entré och starkt motstånd gjorde att Mimershallen i Kungälv fylldes. Men på plan lyckades Kungälv inte riktigt hota mästarna Sävehof, även om chanserna fanns.
– Det känns som att vi häng på dom när vi ligger under med tre bollar, säger Johanna Kjellman efter matchen.

När grannarna från Partille kommer till Kungälv finns viss derbykänsla i Mimershallen. Genom att locka med starkt motstånd och fri entré fylldes hallen till bredden. Något som skapade bra tryck från läktaren.

– Egentligen är det ingen särskild förberedelse för en sån här match. Jag tycker det är roligt att möta Sävehof, dels för att det är en stor fin förening. Men också för att våra yngre spelare i vår förening får se dom regerande mästarna. Så det är roligt att få bjuda på, säger Johanna Kjellman och fortsätter:

– Man vill ju vinna det får man ändå säga men sen är de kanske lite storebror. Men vi får kämpa på, det är inga konstigheter vi är ju nya här det gäller bara att göra jobbet.

LÄS MER: De var bäst i derbyt i Kungälv

Trots stödet från läktaren mäktade inte Kungälv med Sävehofs stjärnfyllda lag. Det blev fem bollars förlust med 21-26 trots att det flera gånger fanns möjligheter att ta ikapp.

– Det är lite surt. Det känns som att vi häng på dom när vi ligger under med tre bollar. Men vi gör lite tekniska fel och får två kontringar på oss så ligger vi under med fem igen, säger Johanna Kjellman.

LÄS MER: EM-succén imponerade när Sävehof slog Kungälv

"På den här nivån man vill spela"

Johanna Kjellman byttes in i Kungälvsmålet i halvtid. När Sävehof redan hade en fembollars-ledning med 15-10.

– Det är superkul att komma in då. Då kan man vara med och verkligen påverka. Jag tycker det är extremt roligt. Sen är det naturligtvis en uppgift man får att man ska rädda det lite extra kanske, berättar hon om känslan inför sitt inhopp.

Med Kjellman i målet kunde Kungälv jobba ikapp sig lite och var nära på att få riktigt häng på gästerna. Men närmare än tre mål kom de aldrig under andra halvlek. En halvlek som trots allt slutade oavgjort, mycket tack vare Kjellman i målet.

Det har varit ett långt uppehåll under EM och för Kungälvs del har det inneburit lite variation i träningen, med lite ledighet och lite tuffare träning.

– Jag tycker ändå det känns bra. Vi kört som vanligt denna veckan så jag tycker det känns skönt att komma igång igen. Jag var nere och gjorde något gästspel i vårat andralag men det är ju på den här nivån man vill spela på, säger Johanna Kjellman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.