Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christer Karlsson har slutat som general manager i Heid, trots att han påbörjade tjänsten så sent som i maj. Bild: CARL SANDIN
Christer Karlsson har slutat som general manager i Heid, trots att han påbörjade tjänsten så sent som i maj. Bild: CARL SANDIN

Profilen hoppar av som general manager i Heid

Christer "CK" Karlsson vände tillbaka till BK Heid inför den här säsongen för jobbet som huvudtränare för damlaget och general manager för klubben. Men redan nu har Karlsson avsagt sig general manager-jobbet.
– Det blev inte som jag tänkt mig, säger "CK".

Det var Handbollskanalen som var först med att leverera nyheten att Christer "CK" Karlsson valt att säga i från sig sin tjänst som general manager i BK Heid. En tjänst han klev på så sent som i maj månad.

Planen var att Karlsson skulle sitta på en heltidsroll i klubben med manageruppgiften ihop med huvudtränaruppdraget för damerna. Så blir det alltså inte.

– Det blev inte som jag hade tänkt mig och då känns det mest rättvist både mot mig och klubben att säga i från mig uppdraget, säger Christer Karlsson.

Vad var det som inte blev som du hade tänkt dig?

– Förutsättningarna för att göra ett bra jobb fanns inte. Jag har varit handbollstränare i större delen av mitt vuxna liv och för att kunna göra managerjobbet bra hade jag behövt få något budgetansvar. Det fanns i min bild när jag tog jobbet att jag skulle få det. Jag är väldigt medveten om den ekonomiska situationen i Heid, men jag måste ha något ansvar. Att inte kunna köpa in material eller hjälpa en spelare till läkare utan måste fråga om lov om allting, då kan jag inte göra jobbet så bra som jag vill göra det, säger Karlsson.

Är du besviken på att det blev som det blev?

– Det är klart att jag är besviken. Det känns tråkigt. Nu har jag sedan en tid tillbaka kunnat jobba på heltid med handbollen och nu blir det bara på halvtid. Det innebär att jag måste ge mig ut och hitta något ytterligare och det hade jag inte tänkt mig, säger "CK".

Någon tvekan att sitta kvar på rollen som huvudtränare för damerna fanns trots allt aldrig för Christer Karlsson. Han berättar själv att drivet att fortsätta bara blir större och större för varje år som går och att spelarna räknar med att ha honom som ansvarig och det förtroendet var aldrig aktuellt att svika.

På fredag sätter han i gång med försäsongsträningen tillsammans med laget och det inleds med ett fysläger. Det är så han brukar sätta i gång säsongerna. Sedan ser han fram emot en säsong där han hoppas kunna lyfta Heid ytterligare några nivåer från tidigare säsonger.

– Nu när det blev så här med att vara general manager så kan jag lägga allt mitt fokus på tränarjobbet och det kommer bli bra. Jag är Heid:are i hela hjärtat och ser väldigt mycket fram emot säsongen. Jag tycker verkligen vi ska ha som målsättning att nå slutspel, säger Christer "CK" Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.