Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pressat Sävehof vann en knapp seger

Sävehof spelade som ett mästarlag, men bara i 40 minuter. Sedan blev gamla synder som nya under dramatiska slutminuter. - Vi undrade "hur mycket ska vi vinna med?" och lurade oss själva, bekände Tobias Albrechtson,.

Det ska omedelbart sägas att marginalen var så stor i mitten av andra halvleken att Ystad hade behövt minst ett under för att komma ifatt. Men nära var det. Sävehof var hårt pressat och försprånget sjönk till ett enda mål.

Albrechtsons fjärde och Sävehofs sista mål kom i slutsekunden och saken var klar. Slutresultatet blev 33-31.

- Men det vi gjorde i andra halvleken var inte acceptabelt, tyckte storskytten Kristian Bliznac.

Den smäll han fick över munnen efter sitt tionde av elva mål gjorde sitt till för att hemmalagets spel skulle börja hacka. Erik Forsell Schefvert fick känning av en gammal skada och detta ihop med en rad tekniska fel gjorde att det blev nervöst och lite andefattigt.

- Hela laget slappnade av, tyckte Tobias Albrechtson, och ingen av oss hade väl räknat med att Ystad skulle komma så nära.

Bliznac hade bildlikt talat skjutit sönder landslagsmålvakten Fredrik Ohlander, som fann för gott att lämna över jobbet. Under första halveken svarade Bliznac för sju mål själv, spelade fram till fyra andra och bidrog till det täta försvaret.

Tobias Albrechtson var ersättare på vänsterkanten för skadade Robert Johansson och sjuke Viktor Ottosson. Den möjligheten verkade han gilla.

- Att spela på kanten kan vara dötrist eller väldigt skoj, förklarade han, och detta var den roligare varianten.

Han kom upp i fyra mål, men var inte felfri. Det var däremot ersättarens ersättare. Daniel Wikensten, bara 18 år och med storasystern i föreningens så framgångsrika damlag, fick åtta minuter på sig när "Abbe" vilade. På den korta tiden fick Daniel tre chanser och gjorde mål på alla!

Thomas Forsberg i målet ersattes av Peter Johanneson 20 minuter in i matchen. Ingen av dem gjorde bort sig, men ingen gjorde heller någon toppmatch. Båda kan bättre, liksom hela övriga laget.

Denna blandade insats gav i alla fall andra plats i tabellen. Placeringen har betydelse inför slutspelet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.