Premiärförlust för Kungälvs HK

Efterlängtad SHE-premiär för Kungälv. Då fick fjolårsfyran en tung start borta mot VästeråsIrsta.

|

Förra säsongen slutade Kungälv fyra i grundserien vilket var klubbens bästa placering någonsin. Men när det sedan var dags för slutspel tog det slut i tre raka matcher mot Lugi.

Under fredagskvällen klev 2022/23-versionen av Kungälv ut borta mot VästeråsIrsta för första gången i årets SHE. Ett Kungälv som är relativt likt fjolårets upplaga men som bland annat har tappat förra landslagsspelaren Marie Wall som har slutat med handboll.

– Det var ett jättetufft beslut. Det var tufft, det är tufft och det kommer att vara tufft en tid efter att det är slut, förklarade Wall för GP i våras.

Ingen Marie Wall längre. Och väl på planen i Västerås var det hemmalaget som skulle ta kommandot. VästeråsIrsta skapade sig snabbt en liten lucka och Kungälv gjorde ett tidigt målvaktsbyte.

Men bytet gav inledningsvis ingen större effekt för VästeråsIrsta fortsatte att utöka sin ledning.

En bit in i halvleken började det sedan att vända lite för Kungälv som kom närmare och när den första halvleken var över var ställningen 14–13.

Kom inte närmare i andra halvlek

Gott om Kungälv-hopp inför den andra halvleken, med andra ord. Men då började VästeråsIrsta återigen superstarkt och ökade ledningen ånyo.

Och det var lite det som var matchens melodi. Kungälv försökte men VästeråsIrsta var genomgående steget före.

Efter 60 spelade minuter var det VästeråsIrsta som stod som slutsegrare med segersiffrorna 25–21. En premiär som slutade med besvikelse för Kungälv.

Målbäst i Kungälv blev på sedvanligt manér Mia Lagumdzija som gjorde åtta mål.

Härnäst för Kungälv väntar match på lördag hemma mot Önnered.