Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Önnereds Anton Hallbäck. Arkivbild. Bild: AVDO BILKANOVIC

Premiärförlust för Önnered mot Lugi

Lugis starka andra halvlek blev för tuff för Önnered. Trots en ÖHK-uppryckning i slutminuterna blev det premiärförlust mot skåningarna.
– Det är som att vi släpper lite på handbromsen när vi kommer ikapp men problemet är att vi sätter oss i den positionen från början, säger Anton Hallbäck.

I sista matchen i Handbollsligans premiäromgång tog Önnered emot Lugi.

Matchen i ÖHK-hallen inleddes jämnt där Karl Wallinius inledde målskyttet för Lugi och Anton Schultze för hemmalaget. Lagen följdes åt länge men strax innan paus gled gästerna ifrån och gick till vila i fyramålsledning, 11-15.

– Det var en typisk seriepremiär tycker jag. Vi börjar väl helt okej men sen i slutet av första halvlek får de ett litet ryck. Vi gör lite misstag och de får göra många mål i öppen kasse, säger Önnered Anton Hallbäck.

Storspelande målvakt

Andra halvlek började som första slutade – med Lugimål. Gästerna hade med knappt tio minuter kvar av matchen gått ifrån till en niomålsledning – men hemmalaget gav inte upp där.

Med tre minuter kvar av matchen skiljde bara tre mål. Närmre kom dock inte Önnered och slutresultatet skrevs till 30-34, mycket tack vare en stundtals storspelande Victor Hedberg i Lugimålet och nio mål vardera av Karl Wallinius och Isak Persson.

– Vi börjar springa lite mer och kommer ikapp så vi rättar till siffrorna. Jag tycker vi förlorar på våra egna misstag, vi sätter oss i en dålig sits, säger Hallbäck som stod för fyra mål i matchen.

Han fortsätter:

– Det är som att vi släpper lite på handbromsen när vi kommer ikapp men problemet är att vi sätter oss i den positionen från början.

Premiärnerverna spökade

Redan på fredag väntar ny match och tufft motstånd när Önnered ställs mot Kristianstad på bortaplan.

– Vi ska bli mer noggranna och lite mer kliniska i det vi gör och samtidigt behålla vår attityd och fart. När vi gör det har det sett väldig bra ut, då har vi vunnit mot både Sävehof och Alingsås i träningsmatcher.

Varför funkar det inte nu när det blir tävlingsmatch?

– Det är väl premiärnerver i så fall, det är väl det vi får skylla på. Idag blir vi lite defensiva i vårt anfallsspel och och kontringsspel och gör tekniska fel i stället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.