Portugals VM-målvakt Alfredo Quintana död

Det portugisiske landslagsmålvakten Alfredo Quintana,32, är död, det meddelar hans klubb Porto. Målvakten drabbades av hjärtstopp under träning i måndags.
– Han älskade att dansa och spela kubansk musik på hög volym. Han kunde inte stå still. Han dansade i omklädningsrummet, på bussar, på flyg..., säger Portos svenske tränare Magnus Andersson till Sportbladet.

ANNONS
|

I måndags drabbades den portugisiske landslagsmålvakten Alfredo Quintana av hjärtstopp under tärning med klubblaget FC Porto.

Nu meddelar klubben att den 32-årige målvakten dött till följd av hjärtstoppet.

"Vår kära Alfredo Quintana gick bort i dag. Du kommer att bli ihågkommen som en av våra egna, en äkta drake (Portos smeknamn). Må du vila i frid", skriver Porto i ett uttalande på Twitter.

Efter hjärtstoppet i måndags meddelade klubben att målvakten stabiliserats innan han fördes till sjukhus i Porto.

Enligt norska VG kunde inte klubbens läkare som var på plats under träningen få liv i Quintana och det tog 45 minuter innan han anlände till sjukhus.

ANNONS

Alfredo Quintana föddes på Kuba och bytte till det portugisiska landslaget 2011. Han representerade Portugal vid VM i Egypten i januari i år och var även med under EM 2020 då laget besegrade Sverige med 35-25. Han gjorde 72 landskamper för Portugal och spelade 431 matcher för Porto.

Svenske tränaren: ”Han älskade att dansa”

Porto tränas av svensken Magnus Andersson som berättar om tragedin.

– Tankarna går givetvis till Alfredo och hans familj, men också alla som varit i detta och upplevt det. Det är tufft för oss alla, säger Andersson till Sportbladet.

Andersson talade också om sin relation till Quintana.

– Jag kommer inte bara bära med mig Alfredo som en fin kompis utan också som en otroligt levnadsglad människa som brann för sin handboll. Han var en mycket varm person som tog stor plats i en grupp på ett väldigt positivt sätt. Han älskade att dansa och spela kubansk musik på hög volym. Han kunde inte stå still. Han dansade i omklädningsrummet, på bussar, på flyg..., säger Andersson.

De senaste dagarna har laget också fått stöd med att hantera situationen.

– Vi har fått väldigt bra, professionell hjälp. Vi har träffats tre gånger i laget. I går och i dag har vi haft träningar för de som vill och kan. Alla har inte klarat att komma dit men det har varit bra uppslutning och mestadels har vi pratat. Vi har försökt vara nära och stötta och hjälpa varandra med hjälp av psykologer.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS