Pontus Ward Wiklund kliver fram efter bombskämtet

En västsvensk förbundskapten sa att han hade en bomb i väskan på Kastrup, varpå han greps och terminalen på flygplatsen fick utrymmas. Nu träder Pontus Ward Wiklund fram.
– Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var, säger han till Önnereds hemsida.

ANNONS
|

Under fredagen spärrades terminal 2 av på Kastrups flygplats efter en incident i säkerhetskontrollen.

Det stod klart att personen som initierat det hela är en västsvensk förbundskapten.

Efter att ha hamnat i ett samtal med säkerhetspersonalen ska landslagstränaren ha surnat till och sagt att att han hade en bomb i en medhavd väska.

Mannen greps på platsen, men släpptes sedan.

Nu kliver Pontus Ward Wiklund fram – förbundskapten för U18-landslaget i handboll och tränare för Önnereds HK.

På Önnereds hemsida uttalar han sig om det som inträffat.

– Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen. Jag vill be om ursäkt till mitt landslag, förbundet, personalen på flygplatsen och andra människor som har påverkats av detta. Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var. Jag är också beredd att ta ett eventuellt straff, ta lärdom av detta och sedan gå vidare i livet, säger han.

ANNONS

Har kvar förtroendet från Önnered

Önnered tar avstånd från det hela.

”Önnered fördömer Pontus agerande i denna händelse. Detta har dock inte ändrat vår syn på honom som människa och hans förtroende som tränare i vår förening kvarstår oförändrat starkt. Vi ser fram emot kommande säsong och kommer nu tillsammans med Pontus att lägga all fokus på att driva vår förening mot nya framgångar”, skriver föreningen.

Ward Wiklund kommer inte leda Sverige under mästerskapet.

– Personen var inte där i vårt uppdrag och jag vill vänta på den polisiära utredningen innan jag uttalar mig mer. Det jag kan säga är att alla gör fel och att det här verkar vara ett väldigt dumt fel på helt fel ställe. Jag kan inte se att personen har förändrats på grund av det här, men vi får avvakta vad den polisiära rapporten säger, sa en talesperson för handbollsförbundet till GP under fredagen.

LÄS MER:Skämtade om bomb på Kastrup – landslagstränare gripen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS