Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets första målskytt i Partille Cup Bild: Eric Nilsson
Årets första målskytt i Partille Cup Bild: Eric Nilsson

Partille Cups första dag

Partille Cups första dag bjöd på både regn och solsken, men framförallt mängder av glädje och handboll.
GP var på plats för att känna på pulsen under handbollsfestens första dag.

Turneringens första matcher blåstes igång klockan 8.30 och bara en kort stund därefter hade årets allra första mål gjorts. Målskytt var tyske Albert Kausch i P16-matchen mellan tyska TSG Münster och nederländska Handbalschool Brabant på Heden. TSG Münster inledde matchen starkt och kunde därmed göra turneringens allra första mål.

– Det var häftigt att göra det första målet i Partille Cup! Jag hade lite tur eftersom vi spelade en av de första matcherna, säger Albert till Partille Cup.

Långväga gäster

Några som har rest långt för att delta i turneringen är kanadensiska laget Alberta Team Handball. Klubben deltar i år med fyra lag i Partille Cup. Rebekah Carnahan spelar i F14-laget som besöker Partille Cup för allra första gången.

– Det känns jättekul att vara här. Det är inte så många som vet vad handboll är hemma i Kanada så det är kul att vara här där allt handlar om handboll, säger hon.

Alberta Team Handball spelade sin första match på Heden mot holländska Handballschool Brabant. En spännande match som kanadensarna till slut vann med 14-10.

Populärt lag från Japan

Ett annat gäng som rest långt är Toyosato HC från från Japan. P12-laget kommer från staden Tsukuba på ön Honshu i Japan och även de är i Göteborg för första gången. Vid lunchtid spelade de sin första match i Partille Cup och motståndet stod Estniska HC Viimsi för. Det blev en lätt match för Toyosato som till slut vann med 28-18 till ljudet av hejarrop från publiken.

Matchtips inför onsdagen

Heden 5 kl 13:10 Girls 14: Stockholmspolisen IF vs Herning FH (Danmark)

Heden 13 kl 08:30 Boys 15: Da-Jia Junior High School (Kina-Taipei) vs Norrköpings HK

Heden 2 kl 15:05 Girls 16: Hbc Conflans (Frankrike) vs HK Ankaret 2

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.