Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Partille cup avvaktar med beslut om turneringen ska starta

Statsepidemiolog Anders Tegnell ser chanserna som små att Partille cup startar enligt plan. Men än så länge vill inte turneringen fatta ett beslut.
– Vi anser att vi har utrymme att vänta, säger cupens pressansvarige Fredrik Beckman.

Det var efter onsdagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten som GP frågade statsepidemiolog Anders Tegnell om han trodde att Partille cup och Gothia cup skulle kunna genomföras trots spridningsrisken av coronaviruset. Tegnells svar var inte optimistiskt och han bedömde oddsen som ganska små att cuperna skulle kunna genomföras.

– Inte minst för att det är så mycket internationella besökare. På den internationella nivån tror jag absolut inte att vi är redo för den här typen av stora möten så pass snart. Tyvärr.

När tror du att ett klart besked kan komma där?

– Det beror mycket på hur arrangörerna ser på det, hur länge de kan vänta. Situationen kan komma att förändra sig, men just nu skulle jag säga att oddsen är rätt små.

LÄS MER: Tegnell dömer ut Partille cup och Gothia cup: "Oddsen väldigt små"

Under torsdagen hade Partille cup ett möte där de bestämde att avvakta med beslut.

– Vi anser att vi har utrymme att vänta. Varför då? kan man fråga sig, jo, den viktigaste anledningen till det är att vi har haft en dialog med ett antal lag och alla vill att vi väntar. Vi ser att Folkhälsomyndigheten (FHM) skärper till och vi följer såklart det men sen är turneringen tre månader bort och FHM utesluter inte att smittspridning kan förändras på ett sätt så att restriktioner inte längre förhindrar stora evenemang, säger Partille cups pressansvarige Fredrik Beckman.

När känner ni att ni måste ha fattat ett beslut?

– 1 juni är sista dag att avboka för att få tillbaka deltagaravgiften, fram till dess kan vi avvakta. Det är för lagen vi arbetar. Det är tusentals ungdomar som har sparat till detta och vi har en skyldighet tycker vi att fatta rätt beslut, vid rätt tidpunkt, baserat på rätt grunder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.