Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Overby positiv trots sent tapp

Efter att ha utklassat Lugi i 45 minuter var det nära poäng-tapp i matchens slutskede för Sävehof i mötet med Lugi. Men inför returmötet på lördag är det inget som oroar lagets tränare Rasmus Overby.
– Vi ska spela vårt spela och visa att vi är bra individuellt men också som lag. Det tror jag räcker, säger Rasmus Overby, tränare Sävehof.

Sävehof gjorde några av säsongens bästa minuter de första 45-minuterna i matchen mot Lugi. Sen hände något och i slutändan var laget nära att slarva bort segern. Men det sena tappet är inget som oroar Sävehoftränaren efter matchen.

– Vi gör väldigt bra 45-minuter, där vi krossar dom. Vi visar väldigt hög nivå både framåt och bakåt. Och på kontringar, säger Rasmus Overby och fortsätter:

– Sen har vi 15 minuter på slutet som gör att de kommer tillbaka. Vi släpper elva mål under dom minuterna, de första 45 släpper vi in tolv.

"Kanske slutar göra jobbet för att man är nöjd"

Fram till matchens sista kvart fanns inget som talade för att Lugi skulle ta sig tillbaka in i matchen. Men sedan slog Sävehof av på takten och Lugi tog ikapp.

– Det är väl en kombination av att vi bjuder in dom i matchen och kanske slutar göra jobbet för att vi känner oss nöjda. Det är inte de sista femton minuterna vi ska ta med från matchen utan de första 45, säger Rasmus Overby tränare i Sävehof efter matchen.

Returmöte på lördag

Spelschemat vänder och redan på lördag är det dags för match mot Lugi igen. Men att segern höll på att tappas bort är inget som oroar Sävehof-tränaren.

– Jag tycker vi visade att vi är väldigt bra och står rätt bakåt. Vi får bara inte släppa såna perioder där vi gör för många misstag både framåt och bakåt. För det kostar mycket och kan bli för dyrt. Vi ska spela vårt spela, och visa att vi är bra individuellt men också som lag. Det tror jag räcker på lördag, säger Rasmus Overby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.