Oscar Sävinger om att ersätta skadade Simon Möller

Simon Möller har blivit skadad under en SM-final – igen.
Då har Oscar Sävinger kastats in när allt ska avgöras – igen.
– Jag får bara försöka blockera bort allting med Simon, säger Sävehofs 20-årige målvakt.

ANNONS

Det var längesedan någon drabbades av två så otroligt dåligt tajmade skador som Simon Möller.

När Sävehof spelade SM-final mot IFK Kristianstad ifjol bröt han ett ben i foten och missade resten av serien och i år, under SM-finalen mot Ystad, åkte han på en korsbandsskada.

Vid båda tillfällena har Oscar Sävinger fått hoppa in i målet och i match tre spelade den 20-årige målvakten en minst sagt avgörande roll när hans Sävehof införskaffade sig guldläge.

I slutsekunderna av förlängningen räddade han en helt frispelad Kim Andersson som då hade chansen att avgöra.

– Jag vet inte vad som hände, sa han om den makalösa räddningen.

ANNONS

Han medger att det är en märklig situation som han har hamnat i då han, för andra säsongen på raken, har tvingats hoppa in när Möllers säsong tagit slut när allt ska avgöras.

– Jag får bara försöka blockera bort allting med Simon och se det från min sida. För min del är det sjukt kul att få komma in och spela och ta det ansvaret, vilket jag trivs med. Man får glömma det här med Simon när man spelar, säger han.

Simon Möller är dock väldigt närvarande, även om han inte kan spela. Målvakten sitter, med kryckor, på avbytarbänken och är så involverad som bara han kan vara.

– Han är väldigt fin som är med på bänken och ger tips, han är alltid där och det är väldigt fint av honom.

Hur känner du kring stödet han ger?

– Vad gör man själv om man är spelare och åker på en sån skada? Två år i rad i ett slutspel. Det är inte många spelare som sätter på sig coachbrickan, går in och gör allt vad man kan. Där visar han en extremt stor moral och varför han är kapten, säger Sävinger.

ANNONS

Match tre i finalserien mot Ystad vanns alltså efter dubbla förlängningar. Allt talar därför för ytterligare ett jämnt möte när Sävehof har chansen att säkra ett nytt SM-guld på bortaplan under tisdagskvällen. Avkast 18.00.

LÄS MER:Sävehof en seger från SM-guld – slog Ystad efter stor dramatik

LÄS MER:Simon Möllers korsband av

ANNONS