Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Oklar framtid för förbundskaptensduo

Kontraktet för Staffan Olsson och Ola Lindgren går ut till sommaren. Om duon styr det svenska handbollslandslaget även efter det är oklart. -Det ligger inte i våra händer, säger Lindgren, efter uttåget ur VM.

Sedan 2008 har Ola Lindgren haft förbundskaptensrollen tillsammans med Staffan Olsson, där OS-silvret 2012 och en fjärdeplats i hemma-VM 2011 varit deras största framgångar.

I årets VM i Qatar blir det en placering mellan plats 9-16, efter att Sverige förlorade åttondelsfinalen mot Polen med 20-24.

-Ett misslyckande vill jag absolut inte säga att det är, för vi säljer oss dyrt och den är inte så långt borta, matchen, heller. Men någonstans så kommer det krävas ett jobb vad gäller anfallsbiten. Försvarsmässigt och målvaktsmässigt så visste vi att vi skulle klara oss bra, säger Ola Lindgren.

Sverige är mitt uppe i kvalspelet till EM 2016. Under våren väntar fyra kvalmatcher, sedan går kontraktet för förbundskaptensduon ut.

-Idrott är så här, det handlar om prestationer och framgångar. Det är klart att vi är besvikna att vi inte tog oss ett hack till. Vi hade siktat på en kvartsfinal. Vi visste att en åttondel skulle bi tung och någonstans så är det jag och Staffan som har ansvaret för det. Sedan är det upp till förbundet att bestämma vem som ska vara förbundskapten. Det ligger inte i våra händer. -De samtalen kommer föras, men jag tycker först och främst så ska vi summera ihop allt det här, säger Lindgren, som själv gärna ser en fortsättning. -Nu talar jag bara för mig själv. Men sedan den dagen jag kom tillbaka till landslaget efter min aktiva karriär så har det känts otroligt roligt och inspirerande att jobba i denna miljön. Allting varar inte för evigt, det vet jag om, men någonstans har vi väl haft ett öga Rio (OS) 2016. Nu blir den satsningen lite längre och det blir lite krångligare att ta sig dit. Det är där vi är nu.

Staffan Olsson har inte funderat på framtiden, och meddelar att han vill åka hem och fundera innan han fattar något beslut.

-Det är väldigt gott om tid, så det kommer jag fundera på. Sedan får vi se om handbollsförbundet vill förlänga kontraktet. Det är ju två parter i det här, säger Olsson. -Det har varit fantastiskt roligt och det har varit en ruggigt bra stämning i gruppen. Det är klart att det har varit jäkligt roligt. Utom det här.