Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Odén tillbaka när Sävehof kvitterade

Storstjärnan Ida Odéns comeback slutade med revansch för Sävehof – och nu är semi­finalen helt jämn. – Det kändes att det var ett tag sedan, men det var roligt ändå, säger Odén.

Hon möttes av stort jubel från hemmapubliken när hon sprang in på planen för första gången sedan SM-finalen förra året. Odén, som la av efter guldet – och blev mamma – är nu tillbaka på allvar.

Hon matchades dock försiktigt i går, och förblev mållös i comebacken.

– Det kändes lite tungt i kroppen. Men jag hade inte ont någonstans, det var härligt. Och framför allt så vann vi ju, säger Odén.

Ja, Sävehof slog tillbaka efter förlusten i den förra matchen och kvitterade semifinalserien. Men precis som senast så hade man stundtals svårt att få spelet att stämma. En kvart in i matchen hade man bara gjort fyra mål, och i halvtid var Säve­hof i underläge – trots att landslagsmålvakten Johanna Bundsen hade räddat tre straffar.

– Det är kämpigt att möta Lugi, det blir alltid lite stångigt. Men jag tycker ändå att vi var bättre i den här matchen än förra, säger Odén.

Det var i den andra halvleken som Sävehof växlade upp och fick lite mer fart på anfallsspelet. Emma Fernis tog för sig rejält – nästan på gammalt Odénmanér – och dunkade in åtta bollar för Sävehof. Louise Sand hittade ytor i kontringarna och gjorde fem mål.

– Det är så vi ska spela. Vi får bara fortsätta jobba, det är så här det är att möta Lugi, säger Odén.

Tränare Henrik Signell var lättad över segern men inte helt nöjd med spelet i går.

– Vi missar en hel del och tar för många felbeslut. Vi får det inte riktigt att lossna mot deras sätt att spela försvar, även om vi har perioder då det ser bra ut, säger Signell.

Han konstaterade att Ida Odén har en bit kvar till toppformen, men tror ändå att hon kan bli en viktig pusselbit när slutspelet närmar sig final.

– Förhoppningsvis gjorde den här matchen henne gott. Hon bidrar redan med lugn och rutin, men det är naturligt att hon inte är på topp än.

Efter två semifinaler spelade dröjer det nu ända till nästa söndag till nästa möte. Ett ovälkommet uppehåll för Signell.

– Jag hade gärna sett att matcherna låg lite tätare. Nu hinner de vila upp sig. Och dessutom så tappar man lite känslan publikt när det är så långt mellan matcherna, pulsen och kampen försvinner lite.

Ida Odén:
– Hela slutspelet känns lite utdraget, jag vet inte varför det är så. Men för mig är det nog bra, jag behöver träna.

Matchen slutade Sävehof-vinst 23-20.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.