Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oavgjort för RIK mot Kristianstad

RIK hade chansen att avgöra med matchens sista anfall, men tog den inte. En mycket jämn och spännande match mellan Redbergslid och IFK Kristianstad slutade 23-23.

Redbergslid fick en smakstart på hemmamötet mot IFK Kristianstad och gick tidigt upp till 3-0. Då hade RIK:s målvakt Tobias Thulin räddat en straff från gästernas Viktor Hallén.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kristianstad, som redan säkrat seriesegern, fick inte riktigt spelet att stämma medan RIK fortsatte att spela bra och såg laddade ut. När Jonathan Carsbogård satte 5-1 efter knappt nio minuters spel tog Kristianstad time out.

Efter 16 minuter var RIK i ledningen med 9-5, men därefter följde en åtta minuter lång mållös period för de vitklädda. Det ledde till att Kristianstad kunde ta sig både i kapp och förbi.

Redbergslid bröt måltorkan genom Jonathan Carlsbogård och därefter följdes lagen åt till paus. I paus var ställningen 12-12.

Lagen fortsatte att följas åt under inledningen av den andra halvleken. Bra målvaktsspel av både RIK:s Tobias Thulin och Kristianstads Richard Kappelin gjorde att ställningen efter nio minuter av den andra halvleken var 14-14. Thulin gjorde sex räddningar i den första halvleken. Tio minuter in på den andra hade han gjort ytterligare sju.

Redbergslid missade chansen att avgöra

Thulin fortsatte att spela bra mellan stolparna och lagen fortsatte att följas åt. Med tio minuter kvar att spela var ställningen 20-20 och det var upplagt för dramatik.

Två mål av Tobias Johansson och en straffräddning av Thulin gjorde att RIK hade 22-21 med fem minuter kvar att spela, men Kristianstad gav sig inte.

Det blev en rysare där Kristianstad hade bollen med minuten kvar att spela och ställningen 23-23. En offensiv foul senare fick Redbergslid chansen att avgöra. RIK:s tränare, Jasmin Zuta, tog time out med 15 sekunder kvar att spela för att dra upp riktlinjerna för att avgöra matchen.

Det lyckades man dock inte med, utan en mycket jämn match slutade 23-23.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.