Niclas Fingren för Redbergslid mot Felix Claar för Alingsås.
Niclas Fingren för Redbergslid mot Felix Claar för Alingsås. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Oavgjord höstavslutning i Scandinavium

Redbergslid och Alingsås avslutade höstsäsongen med att dela på poängen. Rivalmötet slutade 25–25.
– Jag vet inte varför men det brukar vara jämnt och tufft mot Alingsås, säger Redbergslids Niclas Fingren.

|

Det var derbykänsla i Scandinavium när Redbergslid tog emot serieledande Alingsås för sista matchen 2019. För hemmalaget handlade det främst om att fortsätta på den inslagna vägen då man kommit tillbaka formmässigt under december. Motståndarna Alingsås toppade serien inför omgången och skulle således bli höstmästare vid en vinst.

Efter en fin inledning av RIK där niometersskytten Eric Forsell Shefvert stod för tre mål på matchens första sex minuter, var det gästande Alingsås som kom in i matchen ordentligt. Och det var lite på Redbergslids bekostnad. Slarviga anfall i hemmalaget mitt i halvleken resulterade gång på gång i kontringar och några enkla mål i baken. Kristian Zetterlund hade svårt att få tag på bollarna och snart var Alingsås i en tremålsledning.

– De går ifrån lite för mycket för att vi slarvar, säger Niclas Fingren.

Det var också Alingsås som gick till pausvila i ledning med 16–14. Nyckeln hos AHK hade varit ett fint försvarsspel som tvingade Redbergslid till kostsamma misstag.

– Vi åker bland annat på sex kontringar och det är lite för mycket, säger Niclas Fingren.

Redbergslid inledde andra halvlek på ett bra sätt. Man blev mer kompakta bakåt samtidigt som målen började trilla in. Snart var Alingsås försprång upphämtat och efter åtta minuter satte lagkaptenen Tobias Johansson 18–17 på straff. Målet var hans femte för dagen.

Målvakten Kristian Zetterlund hade kommit in i andra halvlek på ett mycket fint och spikat igen. Efter tolv minuter tog Mikael Franzén timeout. Hans lag hade inte gjort mål på tio minuter och det var dags för ett snack.

Avslutningen blev som det brukar bli när dessa båda lag möts: jämn och tuff. Med tjugo sekunder kvar tog Alingsås timeout i anfall och 25–25. Då klev Kristian Zetterlund fram och räddade poängen för Redbergslid med en fin räddning.

– Vi kommer tillbaka ordentligt efter pausen och Kristian gör det bra i målet. Det räddar oss idag, säger Niclas Fingren.