Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Nya skadeproblem när Sävehof kryssade mot Skövde

Det slutade med stor dramatik när Sävehof kryssade mot Skövde och ett redan skadeförföljt Sävehof fick nya skadeproblem.
– Det kändes som att Skövde hade matchen, andra halvlek var verkligen en pissa i motvind-känsla, säger Michael Apelgren som var nöjd trots poängtappet.

Det var en minst sagt het match när topptippade Sävehof redan i andra omgången tog emot de två senaste årens SM-finalist Skövde i en repris på SM-finalen 2021. Den gången vann Sävehof, den här gången blev det delat poäng.

– Jag är jätteglad med en poäng. Det kändes som att Skövde hade matchen, andra halvlek var verkligen en pissa i motvind-känsla, säger Sävehof-tränaren Michael Apelgren.

I premiären hade Sävehof en rad nyckelspelare borta. Nu var Pontus Brolin och nyförvärvet Óli Mittún tillbaka men William Andersson Moberg och Elias à Skipagötu saknades fortsatt i niometersuppställningen.

Mot Skövde skulle det tidigt bli nya skadeproblem för Sävehof att hantera. Gzim Salihi, med en historik med hjärnskakningar, fick en till synes lös smäll i ansiktet men han leddes ut till omklädningsrummet och kom inte tillbaka i matchen.

– Vi är lite osäkra hur det är där. Det är en del av sporten, säger Michael Apelgren efter matchen om Salihis status.

Det var en jämn inledning men vid 4–4 gjorde Skövde ett ryck och gick ifrån till 8–4. Sävehof skulle dock jobba sig ikapp igen och fyra minuter till paus var hemmalaget ikapp. Halvleken slutade 11–11.

Svängig andra halvlek

Efter paus var Skövde inledningsvis det starkaste laget och gick i från till 16–12. Sävehof fick jaga och det gjorde de bra. Simon Möller storspelade i målet och snart kunde Sebastian Karlsson sätta 17–17.

Men det svängde igen och Skövde gick ifrån till en tremålsledning. Sävehof fick återigen jaga – och kom återigen ikapp. Med två minuter kvar var ställningen 26–26 och det blev en dramatisk avslutning. Sävehof hade sista anfallet och chans att knipa segern men laget hade en man utvisad och enligt Michael Apelgren var det bidragande till att det inte blev mål och matchen slutade 26–26.

– Vi var lite halvskraja i sista anfallet när det var öppet mål och vi kände att en poäng helt plötsligt var ganska bra. Det kändes lite skönt att vi inte gav bort något heller. Att vi får en poäng i dag under det här omständigheterna känns riktigt bra.

Apelgren: ”Jättestolt”

Apelgren utvecklar sina tankar om matchen.

– I andra halvlek blev det jobbigt att anfalla så det var hela tiden en jobbig känsla och att vi då står med sista anfall och hade chans att vinna matchen är jag jättestolt över. Det är inte svårt att spela handboll när allt flyter på och solen skiner. I dag gjorde den absolut inte det och vi lyckas ändå knipa en poäng som vi kanske inte förtjänade och det är jag jätteglad för.

Han fortsätter:

– I perioder kände jag att vi var bättre än Skövde och i perioder kände jag att ’oj vad mycket bättre de är än oss’. Vi var väldigt bra de sista minuterna i dag och det är jag jätteglad för. Vi kan hålla på att träna och kolla videoklipp och teknik hit och dit men det gäller att vara vassa på slutet när matcher avgörs och det är vi i dag.

LÄS OCKSÅ: Stukat Sävehof vann premiären över Hallby

LÄS OCKSÅ: Johanna Bundsens storspel bäddade för Sävehofseger i derbyt mot Kungälv

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.