Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nya bekräftade covid-19-fall i Kungälvs HK – fler matcher flyttas

Kungälvs HK tvingas skjuta upp fler matcher i SHE. Klubben har nu sex bekräftade fall av covid-19.
– Jag tror vi har kontroll, säger tränaren Hamed Khazrai.

Förra veckan kom beskedet att Kungälvs HK hade ett bekräftat covid-19-fall i truppen och SHE-matchen mot Sävehof sköts upp.

– Det var väl ganska bra att vi inte spelade den för dagen efter fick vi 3-5 nya fall, säger Kungälvstränaren Hamed Khazrai.

Även matchen mot Höör sköts upp på grund av det positiva fallet.

Nu meddelar klubben att fler matcher flyttas. Den uppskjutna Sävehof-matchen flyttas igen, liksom matcherna mot Skara och Kristianstad.

Anledningen är att klubben har fått fler bekräftade covid-19-fall i truppen.

– Vi har haft sex bekräftade fall (spelare) fram till i dag (torsdag), säger tränaren Hamed Khazrai.

Han fortsätter:

– De som är smittade har vi inte tillbaka förrän onsdag nästa vecka så vi har svårt att vara fulltaliga.

Har ni kontroll på smittspridningen?

– Just nu är de som fått symptom och är bekräftat smittade begränsade och i karantän så det är under kontroll. För de som är friska och symptomfria kan vi bara lita på deras egna sunda förnuft. Men jag tror vi har kontroll.

När det första fallet bekräftades i klubben förra veckan stängde klubben ner damverksamheten men sedan i tisdags tränar de som är friska.

Klubbchef Robert Fasnacht säger att smittan är koncentrerad till damlaget.

– Vi följer de restriktioner Folkhälsomyndigheten satt, så på så sätt drabbas vi som alla andra. Men damerna har blivit lite mer drabbade.

Skjuta upp ligan?

Kungälv är inte den enda SHE-klubb som har bekräftade covid-19-fall, även Önnered har tvingats skjuta upp matcher. Khazrai säger att man nu jobbar för att hitta nya datum för de uppskjutna matcherna (Höör-matchen är redan satt till 22 december).

LÄS MER: Coronasmitta i Önnered – hela truppen har testats

Med den ökande smittspridningen och de uppskjutna matcherna som bakgrund menar Khazrai att det kunde varit idé att skjuta upp hela ligan.

– Det är en svår period och jag tycker vi gör så gott vi kan. Vissa tycker man ska skjuta fram serien och det kanske man kan göra. Det hade nog kunnat funka för damligan. Med lite tanke och engagemang hade man kunnat skjuta på matcherna och använda april, maj och kanske juni också.

Han fortsätter:

– I dagsläget, med tanke på hur det ser ut med olika restriktioner och att det är höst och vi är inomhus, så hade det kanske varit ett enklare sätt att skjuta säsongen och sätta igång i januari så får man november och december på sig att se läget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.