Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ny tung Champions League-förlust för Sävehof

Ny tung Champions League-förlust för IK Sävehofs damer och nu väntar en måste match mot DHK Banik Most.
– Just nu kan man säga att vi inte är ett topp tre-lag i gruppen, säger tränare Rasmus Overby till Viasat efter 21-25 mot Krim.

Herrarna går som tåget i Champions League och under lördagen tog man sin fjärde raka seger borta mot slovakiske Tatran Prešov.

LÄS MER: Målsprutan fixade Sävehofs fjärde raka CL-seger

För IK Sävehofs damer har det dock gått desto tyngre under det europeiska äventyret. Gruppspelet inleddes med en storförlust borta mot ungerska Györi Audi ETO KC och under söndagen kom en ny Champions League-förlust.

Den här gången var det slovenska RK Krim Mercator som drog det längre strået mot Partilledamerna.

Denna gången var det dock inte snack om någon storförlust. Sävehof kom ut starkt hemma i Partille arena och bjöd på en fin defensiv insats under den första halvleken.

Offensivt var det dock mindre bra. Sävehof blev stillastående i anfallet och som resultat gick man till pausvila med tre bollars underläge.

– Vi måste sticka in näsan ännu mer. De är ganska utgrupperade och går upp med sina tvåor, det måste vi utnyttja mycket bättre än vi gjort, säger Johanna Forsberg till Viasat i paus.

Men det ville inte släppa framåt för Sävehof. I det stora hela blev det en ineffektiv och blek insats mot ett motstånd som man hade goda chanser att kunna besegra.

Till slut stod RK Krim Mercator som segrare med 25-21.

I och med segern blir goda råd dyra för tränare Rasmus Overby och hans Sävehof som historiskt sett har haft stora problem när de spelat ute i Europa.

"Vi ska bli bättre"

Nu väntar en måstematch mot tjeckiska DHK Banik Most som har en seger och en förlust på sina två matcher i gruppspelet.

– När man kommer på kanterna ska man slänga sig, vi ska ha sår på knäna. Vi vill det här väldigt mycket men vi måste bevisa det också, säger Overby till Viasat.

För att gå vidare ur gruppen, beståendes av fyra lag, krävs en topp tre-placering. För att det ska bli verklighet måste Sävehof höja sig.

– Jag får ge ett tråkigt svar, vi tar en match i taget. I dag var vi inte tillräckligt bra för att vinna, vi ska bli bättre och sen får vi se om det räcker för att slå Banik Most. De är ju ett bra lag och har slagit Krim, så just nu kan man säga att vi inte är ett topp tre-lag i gruppen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.