Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: LUDVIG THUNMAN

Ny skada för Nielsen – osäker till spel mot Norge

Han missade matchen mot Polen på grund av en knäskada. Nu är måstematchen mot Norge i fara för försvarsgeneralen Jesper Nielsen.
Den här gången är det en axel som stör 30-åringen.
– Jag inte säga någonting men jag hoppas såklart på det bästa, säger han om chanserna till spel på söndagen.

På träning inför tisdagens match mot Polen skadade den svenska försvarsklippan Jesper Nielsen knät och fick stå över matchen.

Det befarades att menisken var skadad och att mästerskapet skulle vara över för Nielsens del. Men beskedet från magnetröntgen var positiva och Nielsen var tillbaka till fredagens match mot Portugal.

Den andra halvleken, då portugiserna rann iväg och till slut vann med tio måls marginal, fick 30-åringen dock följa från bänken. Det var dock inte knät som var problemet.

Det var axeln som stoppade Nielsen – och som kan stoppa honom från spel i söndagens måstematch mot Norge.

– Axeln känns sådär, vi får se sen på träningen. Vi kommer värma upp och sen får vi se hur det känns, säger han under lördagen.

LÄS MER: Lagergren öppnar upp – om varför han inte har spelat

"Hoppas såklart på det bästa"

Han vill inte sia om sina chanser till spel på söndagen.

– Jag vågar inte säga något. Efter det med knät som jag fick höra var åt helvete och så var det inte det, vågar jag inte säja någonting. Men jag hoppas såklart på det bästa.

Att följa slutet andra halvan av matchen mot Portugal var tufft för Nielsen som brukar styra det svenska försvarsspelet tillsammans med Max Darj.

– Det var tufft att sitta vid sidan. Det är den sämsta landskampen jag har varit med i på sju år tror jag. Det finns bara en väg nu och det är uppåt, det kan inte bli så mycket sämre än igår.

LÄS MER: Ber om ursäkt till fansen – efter förnedringen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.