Ny Sävehofkross – klart för semifinal

Sävehof gjorde processen kort med VästeråsIrsta. De gulsvarta vann kvartsfinalserien i tre raka matcher – och i den sista i Partille på söndagen var det avgjort redan i paus.
– Vi spelar precis så som vi vill, säger Sävehof-målvakten Wilma Kroon Andersson.

ANNONS
|

Efter herrarnas seger över Lugi var det Sävehofs damers tur att äntra planen i Partille arena och en seger skulle innebära 3–0-seger i kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta och säkrad semifinalplats.

Mönstret från den första matchen i arenan kändes igen: Sävehof öste på, stänkte in mål samtidigt som bortalaget inte fick in någonting och tog en tidig timeout som inte resulterade i någonting direkt.

Elva minuter in i matchen gjorde VästeråsIrsta sitt första mål för dagen till 6–1. Sävehof vann den första halvleken med 18–7 och matchen och kvartsfinalserien var avgjord.

– Det är jättekul att vi kan vinna i tre matcher i rad och att vi verkligen får ut vårt spel, vi spelar precis så som vi vill. Det är bra av oss att hålla den skärpan i tre matcher i rad, säger Sävehof-målvakten Wilma Kroon Andersson.

ANNONS

Matchen slutade 36–19 och Sävehof kan börja fokusera på semifinalspel.

– Det är skönt att vi bara fortsätter och inte ställer in skorna bara för att vi leder med stora siffror, det är en väldigt härlig känsla att ha. Många får chansen och tar chansen. Det är bara väldigt roligt att spela, säger Wilma Kroon Andersson som räddade 58 procent av skotten i matchen.

Får lång vila inför semifinal

Med en snabbt avklarad kvartsfinalserie finns mer tid för Sävehof att förbereda sig inför semifinalerna.

– Det är jätteviktigt såklart. Vi har många spelare på landslagsläger efter påsk, så vi behöver verkligen den veckan vi får nu så vi hinner träna lite, det har vi inte gjort under hela säsongen nästan, det har varit så mycket matcher. Så det är en bra vecka att få, även om man egentligen bara vill spela.

I semifinalen väntar antingen Lugi eller Skara.

– Jag är ju från Skara så det hade varit väldigt roligt att möta Skara, samtidigt som båda är bra och spelar ganska lika. Det blir roliga matcher oavsett.

Förra året tog Sävehofs säsong slut i semifinal, något som Kroon Andersson absolut inte vill uppleva igen.

– Vi vet att jobbet måste göras och att ha den känslan vi hade förra året vill vi inte vara med om igen. Det var jävligt surt.

ANNONS

LÄS MER:Sävehof körde över Lugi efter chockstarten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS