Målvakten Sofie Börjesson kom in och spelade andra halvlek.
Målvakten Sofie Börjesson kom in och spelade andra halvlek. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ny förlust för Sävehof – ute ur Champions League

Det blir inget avancemang från gruppspelet i Champions League för Sävehofs damer. Rumänska SCM Ramnicu Valcea blev för svåra på bortaplan.
– De hade en helt annan bredd i truppen, säger Sävehofs målvakt Sofie Börjesson.

ANNONS
|

Sävehof var piskat att vinna borta mot rumänska SCM Ramnicu Valcea för att ha en chans att gå vidare till slutspel i Champions League. Och man började piggt genom att ta en tidig ledning och fortsätta hänga med riktigt bra första tio minuterna.

– Vi började starkt både framåt och bakåt och Wilma (Kroon Andersson) fick göra några fina räddningar, säger Sävehofs målvakt Sofie Börjesson som senare spelade hela andra halvlek.

Trots den fina inledningen tog rumänskorna ett rejält kommando efterhand och i paus ledde hemmalaget med 16–10. Sävehof hade därefter svårt att resa sig.

– De spelade med en bra disciplin och de var bra på att ställa om snabbt, säger Sofie Börjesson.

ANNONS

Tappade ytterligare

Istället för att knappa in tappade Sävehof ytterligare och slutsiffrorna skrevs till en förlust med 28–20. Till slut blev skillnaden tydlig lagen emellan och Sävehof led bland annat av att man bara gick runt på elva spelare.

– De har en helt annan bredd i laget och vi hade en ganska tunn trupp med oss. Men jag tycker vi gör det bra ändå och vi förlorar inte på grund av att vi är tröttare, säger Sofie Börjesson.

Trots att det efter premiärvinsten blivit åtta raka förluster i main round av Champions League är Sofie Börjesson relativt nöjd med lagets prestation.

– Det var en stor framgång för oss bara att ta sig hit och vi lär oss jättemycket på de här matcherna. Nu hoppas vi kunna göra det bra mot Brest i sista matchen och ta med oss våra erfarenheter in i slutspelet, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS