Ny förlust för Sävehof – nu väntar rysaravslutning

Sävehof förlorade stort mot Odense i Champions League. Men hoppet om att ta sig vidare till playoff lever fortfarande.

ANNONS
|

Det har varit en händelserik vecka för Sävehof-damerna.

I måndags: Nyheten om att Jamina Roberts lämnar klubben efter säsongen.

I tisdags: Talangen Thea Kylberg skriver på ett treårskontrakt med klubben.

I onsdags: Seger med 31-28 mot Skövde HF.

I torsdags: Värvningsbomb ett – Johanna Bundsen återvänder till klubben.

I fredags: Värvningsbomb två – Olivia Mellegård återvänder till klubben.

Och så en match i EHF Champions League på det.

För under söndagen reste Sävehof till Danmark för att ställas mot Odense. Då inledde hemmalaget starkast – men Sävehofs målvakt Sofie Börjesson var på hugget och såg till så att avståndet inte blev allt för stort.

ANNONS

Sävehof kunde sedan både ta i kapp och gå förbi med ett mål innan Odense la in ett ryck i slutet på den första halvleken och gick till pausvila med siffrorna 16-13.

– Det var två olika halvlekar. En fin första halvlek där vi har ett bra anfallsspel. Men det kändes inte som att vi kom ut i andra med samma go, konstaterar Sävehofs tränare Rasmus Overby efter matchen.

Ryckte ifrån i andra halvlek

I den andra halvleken fortsatte nämligen Odense att ösa på – och Sävehof hade det allt svårare att hålla jämna steg.

Slutresultatet blev 37-24 till Odense.

– Det är kul att få möta ett av de bästa lagen i världen. Odense är ett topplag i Danmark och spelar enormt bra, så de är svåra att spela mot och de har många bra spelare, säger Overby.

Förlusten innebär att Sävehof alltjämt är under playoff-strecket. De sex främsta lagen från gruppen går vidare och Sävehof ligger nu på en sjundeplats.

Men hoppet lever fortfarande.

Laget har kvar att möta ungerska Györi och sedan sjätteplacerade RK Krim från Slovenien i sista omgången i en match som med stor sannolikhet kan bli helt avgörande.

– Vi har en position där vi har möjligheten att ta oss vidare till playoff vilket är stort. Så vi ska försöka kämpa för det. Vi har Krim i sista omgången och ska verkligen jaga möjligheten att ta oss vidare, säger Overby.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS