Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Norsk stortalang klar för Sävehof

På fredagen presenterar Sävehof en ny spelare inför nästa säsong. Det är den norska talangen Vetle Eck Aga som ansluter. – Det känns jättebra, kul med lite norsk inspiration, säger sportchefen Anders Eliasson.

Den norska mittnian Vetle Eck Aga är Sävehofs nästa nyförvärv inför kommande säsong. Han kommer med syfte att fylla luckan efter Olle Forsell-Schefvert som går till den tyska klubben HSG Wetzlar.

– Det är en spelare som vi tror passar bra in i vårt lagbygge. Det känns rätt nu när Olle lämnar. Det är en duktig försvarsspelare framför allt.  Där har Olle gjort ett jättearbete och vi behöver ett komplement, säger Anders Eliasson.

Den 24-åriga norrmannen kommer från Bodø Håndballklubb där han också är lagkapten. I våras var han på samling med det norska landslaget. Vetle Eck Aga ansluter till laget i början av juni.

Sävehof har redan tidigare gjort klart med den svenska landslagsstjärnan Johan Jakobsson som till nästa säsong kommer tillbaka till klubben efter några år i Danmark och senast det tyska storlaget Flensburg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.