Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån

"Min längsta och mest nervösa dag"

Landslagsmålvakten Johanna Bundsen storspelade mot Skuru. -De här var nog min längsta och mest nervösa dag, jag bara ville att matchen skulle komma i gång, säger Bundsen som nu kan ta sitt nionde guld med klubben.

Hon vet förresten inget annat. Under landslagsmålvaktens nio säsonger i klubben har det blivit guld varje år.  Efter sista matchen med Sävehof i Partille arena vill hon gärna ha ytterligare ett SM-guld med klubben innan det bär av mot proffslivet i Köpenhamn.

– Det är förstås min dröm, säger Johanna Bundsen som stark bidrog till finalplatsen med sitt högklassiga spel som land annat innehöll en räddad straff.

Pressen på Sävehof – som inför matchen riskerade att missa sin första sedan 2006 – var stor och Johanna Bundsen medger att det var nervöst.

– Det är klart att det kändes att det kändes att den här matchen var speciell. Vi var några spelare som träffades på morgonen, drack kaffe och tog en promenad. Alla var så laddade, vi ville bara att det skulle bli kväll så att matchen kom igång. Nu när vi har vunnit känns det som en stor lättnad och jag ser verkligen fram mot finalen, säger hon. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.