Michael Apelgrens kritik: ”På gränsen till vad som är okej”

Tre matcher på fem dagar gjorde att Michael Apelgren ställde upp med ett orutinerat lag i European League. Sävehoftränaren är kritisk till det tuffa spelschemat.
– Det är på gränsen till vad som är okej, säger han till Viaplay.

ANNONS
|

Sävehof har ett tufft spelschema med tre matcher på fem dagar och även match under nästa veckas landslagsuppehåll, något som Sävehof-tränaren Michael Apelgren är kritisk till.

– Jag tycker egentligen inte det är riktigt acceptabelt men i elitidrotten går det inte ut på att hitta ursäkter, utan ta de utmaningar som kommer. Men att det är på gränsen till vad som är okej, det tycker jag, säger han till Viaplay.

Med tanke på att Sävehof redan var klart för slutspel i European League inför tisdagens match, den sista gruppspelsmatchen, mot slovenska Gorenje Velenje meddelade Apelgren inför matchen att spelare skulle vilas.

ANNONS

– Vi har tre matcher på fem dagar, det vore dumt om vi gick hundra. Vi ska hålla ner belastningen och ge nya spelare chansen för att klara av det här.

Försvarsgeneralen Vetle Eck Aga tar det tuffa spelschemat med större ro.

– Det är kul att spela matcher, hellre det än att träna. Vi ska gå all in i varje match och återhämta oss så gott vi kan, säger han till Viaplay.

Förlust efter dramatik

Trots ett till vissa delar orutinerat lag tog Sävehof direkt ledningen mot Velenje och behöll den hela första halvlek, och ledde med 14–11 i paus.

– Jag är väldigt nöjd, vi spelar ju med många vi inte brukar spela med. Jag vill gärna att de sätter mig i trubbel inför framtiden om vilka som ska få spela, så jag hoppas de ger mig mer problem, sa Apelgren till Viaplay i paus.

Åtta minuter in i andra halvlek, efter en rad tekniska fel från Sävehof, tog Velenje för första gången i matchen ledningen. Därefter var det jämnt och det blev en rafflande avslutning där Velenje till slut vann med 28–27.

– Det är tråkigt när vi har matchen och det är våra misstag som gör att de sitter med två poäng och inte vi, säger Vetle Eck Aga.

ANNONS

I Handbollsligan gästade Önnered Ystads IF och det blev seger för göteborgarna med 23–31.

LÄS MER:Nina Koppang, 19, drabbades av blodproppar i lungorna

LÄS MER:Sofie Börjesson: Det krävs för att Sävehof ska vinna serien

LÄS MER:Tidigare handbollsstjärnan tar plats i Blåvitts styrelse

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS