Mattias Zachrisson lägger ner handbollskarriären: ”Tagit tid att acceptera”

Till slut gick det inte längre. Mattias Zachrissons axelproblem gör nu att den 30-årige högersexan avslutar sin karriär.
– Jag har kämpat för att komma tillbaka men axeln vill annorlunda, skriver han i sociala medier.

ANNONS
|

Det har talats om det en tid och under söndagen kommer beskedet kommer genom Mattias Zachrissons Instagram:

"Allt har ett slut – och ibland kommer det tyvärr tidigare än vad man själv önskat och trott. För mig har det tagit tid att acceptera och förstå att jag inte kommer att kunna göra det jag älskat mest att göra längre, att spela handboll."

Mattias Zachrisson föddes i Huddinge men inledde handbollskarriären i Västeråsklubben Irsta HF. Därefter tog det riktigt fart i Guif, Eskilstuna där han spelade mellan 2005 och 2013.

Sedan dess har 30-åringen hållt till i tyska Füchse Berlin och vunnit klubblags-VM och EHF-cupen två gånger samt tyska cupen en gång.

ANNONS
Bild: LUDVIG THUNMAN

Han har också hunnit med 128 a-landskamper med Sverige sedan debuten 2009 och varit med och tagit OS-silver 2012 och EM-silver 2018.

”Minnena och erfarenheterna jag tar med mig därifrån kommer jag för alltid vara tacksam för, liksom vägen dit som har kantats av både glädje och sorg, roliga vinster som tråkiga förluster och framför allt fantastiska ledare och lagkamrater som lärt mig så mycket.”

Skadan som nu sätter stopp kom under en träning i augusti 2019. Sedan dess har Mattias Zachrisson genomgått två operationer, men tvingas nu tillsammans med det medicinska teamet konstatera att hans axelkula är helt förstörd.

"Nu väntar ett nytt och ännu oskrivet kapitel i mitt liv och för första gången som vuxen är jag inte längre handbollsspelare till yrket."

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS