Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Matchjälten om egna supermatchen: "Jag gör bättre val"

Per Sandström stod för en lysande insats när Sävehof utjämnade kvartsfinalen mot RIK till 2-2 i matcher. – Vi spelar fantastiskt bra bakåt, säger burväktaren, som i den första halvleken hade en räddningsprocent på 62.

En jättevändning räddade Sävehof kvar i slutspelet senast. I den fjärde kvartsfinalen mot RIK var det kontroll från början till slut för Partille-klubben som till slut kunde vinna med åtta bollars marginal. En nyckel till den komfortabla segern var rutinerade målvakten Per Sandström. 

Burväktaren imponerade stort, inte minst i den första halvleken då han stod för flera vassa parader och hade en räddningsprocent på 62.

– När det flyter på så kan det bli så, säger Sandström. 

Var det säsongens bästa prestation från din sida?
– Det kanske inte var min allra bästa match men det var väldigt viktigt läge, vi behövde vinna, så därför känns det skönt. 

Han fortsätter: 
– Jag gör lite bättre val i dag och vi spelar fantastiskt bra bakåt. 

Och han menar att det är små detaljer i försvarsarbetet som kan vara helt avgörande för hur utgången av en match blir. 

– Ofta är det små ändringar som blir viktiga. Det kan vara att man flyttar försvarslinjen en halvmeter som gör att allt hamnar i ett annorlunda läge. 

Tränare Robert Wedberg imponerades av den defensiva insatsen - och inte minst av Sandström. 

– Han har varit på det länge. Det har varit små marginaler. Vi har sagt det att han bara ska jobba på, så kommer räddningarna. Han har varit väldigt, väldigt nära tidigare. Jag tycker vi har haft ett bra samarbete där, i dag släppte det, så det var skönt och det underlättar. 

Han fortsätter: 

– Det betyder jättemycket att han får träff så tidigt. Senast var det Thulin som fick det, att vara med i målvakts- och försvarsspelet gör att det blir jämnt. 

"Känner stödet när man räddar" 

Det var inte bara på plan som Sävehof presterade bra. Även publiken, där merparten av de 2730 åskådarna på plats i Partille arena, bidrog med att skapa en fin inramning - något målvakten menar var av stor betydelse. 

– Det var bra tryck, man känner när man gör en räddning är det en fantastisk känsla och man känner att de är med och eldar på.

Närmast väntar en femte och avgörande match i Lisebergshallen på fredag. En drabbning veteranen med tillförsikt ser fram emot. 

– Det är nya 60 minuter som väntar. Det är bara att göra jobbet igen. 

Vad kommer avgöra på fredag? 

– Inställning, noggrannhet och kyla. Inställning kommer säkerligen båda lagen ha, så de två andra punkterna då. Det ska bli fantastiskt kul att spela en femte och avgörande match. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.