Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matchen RIK helst vill glömma

Målvaktsspelet avgjorde när Redbergslid föll mot Skövde. - Det här vill jag lägga bakom mej, suckade Josip Cavar, olycklig RIK-målvakt efter matchen som slutade 29-31.

19-årige Cavar har fått en tung börda att bära när laget har två målvakter skadade. Bakom sig den här gången hade han en 17-åring,Tobias Thulin.

Cavar började med att släppa in ett billigt skott och fortsatte utan framgång. Han gjorde sin första räddning i elfte minuten.

Samtidigt hade Robert Lehte, betydligt mera erfaren målvakt i Skövde, en stor afton. Han räddade sex av de sju första RIK-skotten, tog sammanlagt 16 före sidbytet. Under tiden hade Cavar tagit två, avbytaren Thulin inget. Det var synd om dem. I andra var Josip betydligt bättre.

- Klart att mycket hänger på mej, men det ska jag förstås inte tänka på, sa Josip. Och det är väl typiskt för vår uppförsbacke att Lehte hade sin dag.

Allt är förstås inte målvaktens fel. RIK brände för många bra lägen och spelade för omständligt. Något är fel när vassa kantspelare som Fredrik Pettersson och Henrik Lundström inte får flera lägen.

Skövde ligger nu bättre till än RIK i jakten på en sista slutspelsplats.

- Men det är absolut inte kört för oss, intygade Josip Cavar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.