Martin Boquist sparkades från landslaget – talar ut

Martin Boquist sparkades som assisterande förbundskapten för handbollslaget tidigare under året. Nu talar han ut om den uppmärksammade nyheten.
– Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Det kom som en smärre chock när handbollslandslaget, som precis hade vunnit handbolls-EM, meddelade att man valt att sparka assisterande förbundskapten Martin Boquist.

Samtidigt rapporterades det om att anledningen bland annat ska varit en schism mellan Boquist och förbundskapten Glenn Solberg. Något som dock dementerades av landslagschefen Hanna Fogelström.

– Jag vet att han (Solberg) har sagt att det inte har varit en konflikt eller bråk. Samtidigt har de olika sätt att coacha, sa hon då.

Boquist talar ut: ”Allt annat är skitsnack”

Nu väljer Boquist att ta bladet från munnen. I en intervju med Sportbladet säger han att Glenn Solberg de facto hade med uppsägningen att göra.

ANNONS

– Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack. Jag har fått frågan om varför förbundet inte bara kan säga som det är och jag kan bara svara att jag inte vet det, säger han till tidningen.

I intervjun berättar Boquist att han sakta men säkert efter EM-guldet, Sveriges första på 20 år, började känna att han exkluderades från möten och planeringar. Han berättar även att Glenn, under landskamper i Polen i mars, slutade prata med honom.

Han väljer då att fråga vad som försiggår egentligen och ska då fått svaret från Glenn att han inte känner att Boquist tror på hans ledarskap – och att det bottnar sig i att Boquist inte ger honom beröm.

– Jag påstår inte att jag varit perfekt på posten eller gjort alla rätt hela tiden. Men jag har fått mitt kontrakt förlängt två gånger och har fullt förtroende från spelare, ledare och förbund, för de säger att jag inte har gjort något fel. Detta är den enda kritik jag har fått på sex år som assisterande förbundskapten – att jag inte har gett Glenn beröm, säger Boquist.

Martin Boquist och Glenn Solberg.
Martin Boquist och Glenn Solberg. Bild: PETTER ARVIDSON

Boquist: ”Inget de pratat med mig om”

Efter landskamperna i Polen kallades Martin Boquist till ett möte med landslagschef Hanna Fogelström och generalsekreteraren Robert Wedberg där han fick förklarat för sig att man måste agera om två personer i en grupp inte klickar.

ANNONS

Kort därefter kom beskedet att han sparkats från sin roll som assisterande förbundskapten. I pressmeddelandet användes bland annat ”utveckling av svensk landslagshandboll” som motiv.

Boquist berättar att han inte köper den motiveringen.

– Det är inget de pratat med mig om över huvud taget. Ur mitt perspektiv handlar det bara om att Glenn inte vill jobba med mig. Det är det jag fått höra. Och den enda anledningen till det, som jag har fått höra, är det Glenn sa till mig – att jag inte gett honom beröm. Men jag trodde inte att det ingick i min arbetsbeskrivning att bekräfta honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS