Markus Thorbjörn kommer lämna Redbergslid efter säsongen.
Markus Thorbjörn kommer lämna Redbergslid efter säsongen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Markus Thorbjörn lämnar Redbergslids IK

Markus Thorbjörn, 22, och Redbergslids IK går skilda vägar. Efter sju år med De vita eleganterna tvingas kantspelaren att leta efter en ny klubb.

ANNONS
|

Det har varit en säsong som bitvis spolierats av skadebekymmer. Tidigt under hösten drabbades Markus Thorbjörn av en spricka i mellanfotsbenet och missade närmare sex veckors spel.

– Den har varit lite jobbig. Jag hade aldrig brutit någonting innan, sa han till GP efter sin comeback i slutet av december.

Trots skadan har Thorbjörn gjort en klart godkänd säsong på en position där det är en tung konkurrens situation. Redbergslid har gott om högersexor – bland annat Oliver Wigmark, en av seriens bästa på just den positionen.

Wigmark, som varit borta med en korsbandsskada, återvände till RIK efter årsskiftet och sedan dess har Thorbjörn fått finna sig allt mer på bänken.

ANNONS

Lämnar klubben

Vilket nu innebär att Redbergslid väljer att släppa Kärra-produkten som tillhört De vita eleganterna sedan han var 15 år.

– Det är naturligtvis tråkigt för oss som klubb och inget lätt beslut men samtidigt så har vi en otroligt tuff konkurrenssituation på just höger 6 positionen som gör att detta är ett beslut som vi tror kommer vara bra för klubben men framförallt för Markus själv. Han är en spelare som förtjänar mer speltid än vad vi kan erbjuda. säger Sportchef Henrik Lundström på klubbens hemsida.

Vart högersexan spelar nästa säsong återstår att se.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS