Marie Wall återvänder till Kungälvs HK

Landslagsspelaren Marie Wall återvänder till svensk handboll, och moderklubben Kungälvs HK, för att starta om karriären efter att ha fött sitt första barn.
– Planen när jag blev gravid var inte att spela handboll igen. Det var ett sug som kom tillbaka, säger 28-åringen.

ANNONS
|

Marie Wall har spelat 34 landskamper för Sverige men har inte varit med i landslaget under 2020 eftersom hon blev mamma i somras. Då bröt hon också kontraktet med Köpenhamn för att kunna flytta hem till Sverige. Då var det inte säkert att det skulle bli någon comeback som handbollsspelare.

– Planen när jag blev gravid var inte att spela handboll igen. Det var ett sug som kom tillbaka, säger 28-åringen och fortsätter:

– Jag fick massa frågor men visste inte då om jag skulle spela igen. Jag var ganska mätt på handbollen ett tag. Självklart hoppades jag att suget skulle komma tillbaka och det gjorde det rätt snabbt.

ANNONS

Nu är det klart att det blir en comeback, och den sker i moderklubben Kungälvs HK som hon inte representerat sedan juniortiden.

– Vi är bosatta i Kungälv nu och jag har under en längre tid sagt att jag vill spela i Kungälv. Jag ser potential i laget och tycker att de satsar och har blivit ett stabilt SHE-lag.

LÄS MER:Julia Eriksson berättar om våldsamma bilolyckan

Hoppas på spel i januari

Med spel i landslaget, den danska ligan och det svenska topplaget Höör på meritlistan kommer Wall in med rutin i ett lag som i höst varit coronadrabbat och just nu ligger på tionde plats i en haltande tabell.

– Jag vet vad som krävs och vad jag kräver av mig själv. Sen är det klart att jag hoppas kunna bidra med de egenskaper jag har, med fart i mitt spel och mycket kontringar.

Det är som vänstersexa publiken har fått se henne tidigare men i Kungälv kan det också bli spel i en annan roll.

– Hamed (Khazrai, tränare) har öppnat för att jag ska spela på nio meter, som jag gjorde som junior. Det blir en utmaning.

Kontraktet med Kungälv gäller säsongen ut och Marie Wall hoppas kunna bidra på planen redan i januari.

ANNONS

– Jag har tränat lite själv med Hamed för att känna på det innan jag tränar med laget. Det känns bra tycker jag! Jag är inte där jag var innan, men en bra bit på vägen. Fast jag har ju inte tränat med laget än.

LÄS MER:Magnus ”Bagarn” Johansson om kaoset i Rumänien

Öppnar för landslagscomeback

Senast Wall representerade landslaget var i VM i Japan 2019 och hon utesluter inte en comeback i blågult.

– Det är klart att det är ett mål, men inget jag förväntar mig, med tanke på att jag precis fått barn och ska ta mig tillbaka. Det är en stor ära att spela i landslaget och om jag kommer tillbaka till den nivån säger jag självklart inte nej. Jag stänger inga dörrar, men det är inte upp till mig.

LÄS MER:Jonathan Edvardsson gör mästerskapsdebut i VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS