Mai Kragballe klar för Sävehof

Sävehof fortsätter förstärka inför nästa säsong. Den danska mittnian Mai Kragballe Nielsen är klar för klubben.
– Jag har under en längre tid haft ett extra öga på Sävehof, och när nu möjligheten dök upp för mig så kändes det helt rätt, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är bara dagar efter Sävehofs SM-guld men bygget inför nästa säsong pågår för fullt. En rad stjärnor, som Johanna Bundsen och Carmen Martin, är redan klara för laget och nu kommer ytterligare en förstärkning: den danska stjärnan Mai Kragballe är klar.

Niometaren och spelfördelaren Kragballe kommer närmast från Neptunes de Nantes, där hon bland annat spelat med de svenska landslagsstjärnorna Nathalie Hagman och Carin Strömberg, och har skrivit på ett tvåårsavtal med Sävehof.

– Jag har under en längre tid haft ett extra öga på Sävehof, och när nu möjligheten dök upp för mig så kändes det helt rätt. Att klubben har ambitioner att försvara sitt precis vunna SM-guld och spela i Champions League gör att det stämmer perfekt med mina egna ambitioner. Sävehof är världens största handbollsklubb och det gläder mig mycket att bli en del av klubben, säger 24-åringen från Köpenhamn i ett pressmeddelande.

ANNONS

I skytteligatopp i Danmark

Den avgående sportchefen Emil Berggren om nyförvärvet:

– Mai är ett perfekt tillskott för Sävehof. Hon är väldigt ambitiös. Spelar med bra tempo och är hela tiden målfarlig. Nu har vi en trupp med bra mix, erfarenhet och egna talanger som vi vill utveckla maximalt i vår fantastiska miljö.

Kragballe lämnade danska Randers 2019 och ledde då skytteligan i den danska ligan. Hon har tidigare representerat FC Midtjylland och Köbenhavn Håndbold och har på sitt cv ett JVM-guld med Danmark från 2016.

När säsongen nu är avslutad lämnar flera stjärnor Sävehof. Bland annat går Jamina Roberts från niometersuppställningen till norska Vipers Kristiansand tillsammans med målvakten Sofie Börjesson.

LÄS MER:Efter guldet – så kan Sävehof se ut nästa säsong

LÄS MER:Jamina Roberts avslutade sin Sävehofsejour med ett guld

LÄS MER:Wilma Kroon Andersson är ensam kvar från guldet 2019

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS