Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Magsjuk Sjöstrand isoleras

Den ene av Sveriges målvakter, Mattias Andersson, har hittat toppformen under handbolls-VM. Den andre, Johan Sjöstrand, är i dålig form - bokstavligt talat. Efter att ha fått magsjuka hålls Sjöstrand nu isolerad på hotellet.

Det var efter träningen på lördagen som Sjöstrand insjuknade. Han kräktes, fick diarré och mådde allmänt kasst. Lösningen blev att plocka bort honom från hotellrummet han delar med Niclas Barud, för att sjukan inte ska sprida sig till resten av truppen.

Men när Sverige utklassade Tjeckien, 36-22, fanns han ändå med på avbytarbänken, eftersom Sverige bara har två målvakter på plats. Och frågan är om han hade kunnat ställa sig i målet om det hade behövts?

-Kunnat och kunnat... Jag hade nog kunnat stå där. Men det är skönt att det blev så enkelt som det blev, så det slapp bli något krångel, säger en blek Sjöstrand, som kämpade sig igenom den mixade zonen efter matchen.

Inför matchen stod han med resten av laget under nationalsången. Längst ut på kanten, ungefär en armslängd från Andreas Nilsson som har oturen att ha det högsta tröjnumret. Men utan att ha armen om mittsexan.

-Han ville stå där ute på kanten, men jag ville ju att han inte skulle ta på mig, helst, säger Nilsson. -Så det blev väl lite så, att han fick stå lite längre bort.