Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Magnus Wislander klar för Kärra HF – blir försvarstränare

Ett års uppehåll från handbollen fick räcka.
Magnus Wislander återvänder till sporten – som försvarstränare för nykomlingen i SHE Kärra HF.

Det senaste åren har varit intensiva för Magnus Wislander, utsedd till 1900-talets bästa herrspelare i handboll.

Hösten 2019 drabbades handbollslegendaren av en stroke och drygt ett år senare genomgick han en hjärtoperation.

Efter att våren 2020 lämnat Redbergslid efter sammanlagt 29 år i klubben var det första gången i ”Slangens” liv han inte var involverad i en handbollsklubb

Till en början kändes det skönt, men när vintermånaderna kom smygande växte suget att återvända till sporten.

– I höstas var det väl inte jättemycket, men när man väl kommer in i november-december vill man vara med i det igen. Det var första gången i ens liv man inte hade något att göra med handbollen, säger Magnus Wislander till GP.

Nu är 57-åringen tillbaka – han ingår i tränarstaben för Kärra HF:s damlag och ska hjälpa nykomlingarna när de tar klivet upp till SHE, vilket Handbollskanalen var först att rapportera om.

– Meningen är väl att jag ska vara med på två träningar i veckan. Jobba lite med försvar och individuell utveckling samtidigt som man är ett bollplank till tränarna, säger Magnus Wislander.

LÄS MER: Jasmin Zuta talar ut om avskedet i RIK – och nya företaget

”Det finns potential att utvecklas”

Magnus Wislander som jobbar för Postnord och Radiosporten är nöjd med upplägget som tränaruppdraget i Kärra innebär.

– Man får väl se hur det ser ut. Inget är skrivet i sten, men jag har ingen större ambition att vara huvudtränare för något lag. Jag har börjat värdesätta mina fria helger, säger Magnus Wislander med ett skratt.

Handbollslegendaren har tidigare haft sina barn i Kärra – men beslutet att ingå i klubbens tränarstab har mer att göra med det alltjämt brinnande intresset för att utveckla handbollsspelare.

– Jag har varit med och jobbat lite förut. Att mina barn varit i föreningen tidigare har ingen betydelse. Det är mer att Kärra har ett intressant lag och det finns unga tjejer som vill mycket. Det finns potential att utvecklas och det tycker jag är roligt, säger Magnus Wislander.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.