Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Magnus Wislander drabbad av stroke

Redbergslids legendar Magnus Wislander har drabbats av en stroke.
– Jag rasade ihop på jobbet helt plötsligt, säger han till GP.

Handbollslegendaren Magnus Wislander drabbades i måndags av en stroke, något Aftonbladet var först att rapportera om.

För GP berättar han om händelsen.

Vad hände?

– Det undrar jag med egentligen. Jag rasade ihop på jobbet helt plötsligt, säger han och fortsätter:

– Fantastiska medarbetare tog hand om mig och ringde på ambulans och den kom snabbt och jag var på Sahlgrenska 40 minuter efter att det hänt.

RIK-legendaren, och lagets assisterande tränare, berättar att han är kvar på sjukhuset och hoppas kunna komma hem till helgen.

– Jag hoppas att jag inte ska ha några men. Jag har lite svårt att röra på fingrarna på vänsterhanden, men det hoppas jag att jag ska få ordning på och träna upp. Jag är kvar och vi får se, de letar lite orsak och anledning.

"Väldigt tacksam"

Wislander berättar att han var vid medvetande under hela händelsen.

– Det var en jobbig känsla att ligga där, man tänker på alla andra och familj och vad man kommer kunna göra och inte i framtiden.

Hur mår du nu?

– Om någon hade frågat mig innan något sånt här hade hänt: "hur tror du att du kommer må efter en stroke?", och jag hade mått som jag gör idag hade jag gått på händerna. Jag mår jättebra idag, säger 55-åringen och fortsätter:

– Just nu är jag väldigt tacksam över att kunna sitta och prata i telefon och kunna gå omkring på sjukhuset. Samtidigt vill jag ha ordning på handen.

Magnus Wislander började spela handboll i Tuve IF och gick till Redbergslid som junior. Han representerade RIK på 80-talet och vann fem SM-guld med klubben innan han gick till den tyska storklubben Kiel som han representerade från 1990 till 2002. Han avslutade sedan sin karriär som spelare på hemmaplan i RIK.

Wislander representerade landslaget från 1985 till 2004 och vann bland annat två VM-guld och fyra EM-guld med det legendariska landslaget "Bengan boys", under ledning av Bengt Johansson. Han blev av Internationella handbollsförbundet utsedd till 1900-talets bästa handbollsspelare. Efter spelarkarriären har han varit aktiv som tränare i RIK och är just nu klubbens assisterande tränare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.