Magnus "Bagarn" Johansson tar över CSM Bukarest

Magnus "Bagarn" Johansson, tidigare tränare i Warta, RIK och Sävehof tar över storklubben CSM Bukarest.

ANNONS
|

CSM Bukarest fortsätter värva tränare med svensk anknytning. Senast Per Johansson och innan det den tidigare förbundskaptenen Helle Tomsen. Nu har klubben gjort klart med Magnus "Bagarn" Johansson.

Johansson har många års erfarenhet med sig in i det nya uppdraget. Han har tränat lag som HP Wartas damer (1997-1995), Redbergslids herrar (1997-2004), Sävehofs damer (2008-2012) och Sävehofs herrar (2012-2016). Han har även varit assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget. Senast kommer han från två år i norska Molde där han tränat klubbens damlag.

Nu har "Bagarn" skrivit på för två år i Bukarest, där bland andra landslagsspelarna Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman finns.

ANNONS

– Jag är väldigt glad att en storklubb som CSM tänkt på mig och jag kommer ge 100 procent för att uppnå våra mål den här säsongen, säger han till klubbens hemsida enligt EHF.

– Vi beslutade för att ge Magnus Johansson en chans. Vi har hört väldigt bra om honom från tidigare spelare och tränare och tror vi har tagit rätt beslut, säger lagets magnager manager Nicolae Luca.

LÄS MER:Tuff CL-lottning för Sävehof: "Finns chans att de underskattar oss"

Bukarest har slutat trea i Champions League de senaste två åren och Bella Gulldén lämnade efter säsongen klubben efter tre år, för spel i franska Brest.

ANNONS