Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Magnus ”Bagarn” Johansson förlänger med Redbergslid

Han räddade Redbergslid kvar i Handbollsligan.
Nu förlänger Magnus ”Bagarn” Johansson med klubben.
– Svinroligt, säger "Bagarn”.

Redbergslids IK var i brygga innan jul och låg då sist i serien. Till följd av de svaga resultaten fick huvudtränare Jasmin Zuta sparken i december. När det kom till Zutas ersättare föll valet på Magnus ”Bagarn” Johansson som fick ett tydligt uppdrag när han klev in: Rädda kontraktet.

Under Johanssons ledning tog RIK sig upp till kvalplats. Väl i kvalet vanns sedan tre raka matcher mot Amo. De vita eleganterna spelar därmed i Handbollsligan även nästa år.

Uppdraget lyckades och nu belönas Magnus Johansson med ett nytt tvåårskontrakt.

– Det är svinroligt att stanna kvar, säger ”Bagarn” när GP når honom.

Beslutet att fortsätta i RIK var enkelt att ta. Att han får chansen att leda föreningen in i framtiden menar han betyder mycket. Inte minst med tanke på att han har så lång historik i klubben. Både som spelare och ledare.

”Bagarn”: ”Lärt mig allting i RIK”

– Det är i RIK jag har lärt mig allting när det gäller handboll och hur man ska vara som människa. Jag började som tioåring i klubben och har spelat och varit ledare här i flera år. Från att vara liten grabb, till att bli ungdom till att bli en vuxen man.

Tanken när han kom in som ny tränare var först att köra säsongen ut. Men för ”Bagarn” var det som sagt ingen tvekan om att han ville fortsätta.

Han har fått mersmak.

– Nu när jag har varit här så har det varit så förbannat roligt. I själva vardagen när man är i det, när man ligger sist och kämpar och inte vinner så mycket som man vill, då tänker man inte så mycket på det. Men nu när man är färdig och klar, då ser man hur jäkla kul det har varit. Så jag är jätteglad.

Han pausar.

– Som du märker är det väldigt mycket känslor involverat i det här.

”Ska försöka lära killarna”

Samtidigt som han känner tacksamhet över att få fortsatt förtroende är han också tydlig med att man nu blickar framåt. Ambitionen är så klart att göra RIK bättre. Se till att laget inte hamnar i samma sits nästa år.

– Det ska bli otroligt roligt att bygga vidare nu. Vinna fler matcher, utveckla spelarna. Inte minst de många unga killarna som är i laget. Det är ett stort sug i laget att göra det bättre. Jag ska försöka vara med och lära killarna det jag fick vara med och lära mig i klubben en gång i tiden.

– Så den lusten som jag känner själv för att vara tillbaka, tillsammans med lusten grabbarna har att vilja utvecklas, det ska jag ta tillvara på. Det är något som inspirerar mig grymt mycket inför framtiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.