Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Möller vassast i kompiskampen

De tillhör samma årskull och har gått i samma klass.
I derbyt möttes målvaktstalangerna Kristian Zetterlund och Simon Möller, en kamp den senare tog hem, enligt räddningsprocenten.
– Jag tycker han har vunnit målvaktsmatchen mot oss de två senaste derbyna, det hade varit för mycket att låta det hända igen, säger Simon Möller och skrattar.

Simon Möller, född 2000, är en stor målvaktstalang.

Kristian Zetterlund, född 2000, likaså.

På måndagskvällen ställdes burväktarna, som inte bara tillhör samma årskull och har spelat för samma ungdomslandslag utan som också är före detta klasskompisar, mot varandra när RIK och Sävehof kryssade i Partille arena.

Möller kom in för Sävehof en bit in i första halvlek.

Zetterlund inledde för Redbergslid och byttes inte ut förrän en bit in i andra halvlek.

De imponerade båda två.

Zetterlund, som visade storform mot Hallby senast, inledde matchen skarpt och gäckade Sävehofs offensiva spelare länge och väl.

RIK-keepern hade en räddningsprocent närmare 40 i paus.

Möller vann kampen

Ändå var det nog så att han överglänstes av Simon Möller den här kvällen. Möller visade framfötterna direkt när han kom in och fortsatte sedan att rada upp viktiga räddningar i andra halvlek, då han också nöp två straffar. En från Tobias Johansson och en från Oliver Wigmark.

– Det betyder otroligt mycket. En självförtroendeboost. Det är skönt att jag får ut det på matcher. Förra månaden gick det bra, men annars har det varit lite att jag inte har fått ut det på match. Det var så i början av säsongen, det gick jättebra på träningar men jag fick inte ut det på match. Väldigt skönt att visa att jag kan rädda bollar, det går åt rätt håll, säger Möller och analyserar sin insats vidare:

– Jag är hyfsat nöjd. Någon mer räddning hade varit skönt. En räddning sista fem minuterna, vilket jag inte tror att jag hade, hade varit skönt. Det hade kunnat vara skillnaden mellan en och två poäng. Det är väl det jag är lite förbannad över.

Han utvecklar:

– Niometersskotten är jag sådär nöjd med, sexmetersskotten är bra och kantavsluten tycker jag att jag har hyfsad koll på. Det är några niometersskott som jag borde ha tagit. Jag tappade min aggressivitet och blev lite passiv.

Till slut landade han på en räddningsprocent på 39. Kristian Zetterlund stannade på 30.

Att få möta gamla klasskompisen menar Möller är stort.

– Det är jätteroligt. Vi är väldigt bra kompisar, vi känner varandra väl.

"Det hade varit för mycket"

Att dessutom, enligt statistiken, få ta hem matchen i matchen är en extra bonus. I synnerhet då Möller tycker att det är Zetterlund som har varit bäst i de tidigare derbynas målvaktsmatcher under säsongen.

Matcher som har slutat med en RIK-vinst och ett kryss,

– Jag tycker han har vunnit målvaktsmatchen mot oss de två senaste derbyna. Jag tänkte att "Nej, det kan han inte få göra igen", det hade varit för mycket att låta det hända igen, haha, säger Möller och skrattar.

Innan han snabbt tillägger:

– Det är en fantastisk gubbe. Jag gillar honom väldigt mycket och trivs att hänga med honom.

Det låter ändå som att du också tycker att du vann målvaktsmatchen ... ?

– Haha, det får ni andra avgöra, säger Möller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.