Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Möller.  Bild: MATHIAS BERGELD
Simon Möller. Bild: MATHIAS BERGELD

Möller och Sävehof kopplar grepp om slutspel

33–29 mot bottenlaget Guif – och Sävehof har greppet om slutspelsplatsen.
– Det är skönt att vinna igen! Det var ju ett tag sedan, säger målvakten Simon Möller.

Seger på torsdagskvällen mot Guif inför en glest befolkad Partille Arena – och IK Sävehof har plötsligt tre poäng ner till Redbergslid under slutspelsstrecket.

Lägg det det 31 plusmål jämfört med lokalkonkurrenten – och ni fattar att den regerande svenska mästaren skaffat sig ett betydligt bättre läge att nå SM-slutspel.

– Vi har nåt bra på gång! Jag tror verkligen det. Dessutom finns det sparkapital i spelare som kan komma tillbaka, säger Simon Möller.

I den här matchen är båda Adam Blanche och Vetle Eck Aga tillbaka. Dessutom kan hjärnskakade Gzim Salihi snart vara tillbaka.

– Det är ju skrämmande. Han är 22 år och har haft tre hjärnskakningar, så vi får lyssna på vad läkaren säger, konstaterar Simon Möller.

Målvakten målskytt

Han är målvakten med de stora gesterna. Vansinnig när han missar en boll, jublande som ett barn på julafton när han räddar.

Den här kvällen blir det 12 räddningar på 37 skott, drygt 32 procent. Lägg till det ett mål också ...

– Jag är en målskytt numera, haha! De spelade ju nästan hela matchen, eller i alla fall 50 minuter, med sju man mot mot sex. Många gånger det var öppet mål. I dag var jag 100-procentig i mina skottförsök – så då slapp tränaren skälla på mig ,,,

Det återstår nio matcher av grundserien – och härnäst väntar förra SM-finalmotståndaren Alingsås på bortaplan i Estrad.

– Det är inte så ofta i grundserien som det blir tryck. Men mot Alingsås och Redbergslid blir det så. Det är mycket folk på plats, det är fullt ös. Det är mer hat. De gillar inte oss. Vi gillar inte dem. Så är det bara, det är sanningen. Vi har inte slagit Alingsås den här säsongen – så det är dags nu. Det finns inga som det är bättre att vinna över, säger Simon Möller övertygande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.