Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måstematch för Sävehof

Kristian Bliznac är Sävehofs främste målskytt i Champions League. Han vet vad som krävs av honom själv för att laget ska gå vidare: - Jag måste bli bättre i försvaret.

Bliznac har skjutit 44 mål på de nio matcherna hittills i Champions League. Målsnittet är nästan identiskt med vad han har i Elitserien.

- Jag föredrar dom internationella matcherna, säger han, för domarna har högre nivå, det smäller mera och man kan både ge och ta.

Innan Kristian kom till Sävehof hade han spelat internationellt med Alingsås, men det var knappast jämförbart med vad han nu får vara med om.

- Det var väl inte många som trodde att vi skulle ha chans att gå vidare, inte med det motstånd vi fick i gruppen, funderar han. Det är starkt av oss att fortfarande hålla möjligheten vid liv.

Sävehof spelar hemma mot Celje i sista omgången och måste vinna med sex eller sju mål i kväll. Sex "räcker" om inte motståndarna gör flera än 24 mål.

- Så det är bra om vi kan hålla deras siffror nere, fortsätter Bliznac, och själv måste jag höja mej ett snäpp i försvaret. Där kan det avgöras.

Starten är förstås viktig, en detalj där Sävehof visat svagheter ibland.

- Nu måste vi vara med från början, tycker Bliznac, och helst ska vi ha sådär tre måls ledning i paus. Bra om slovenerna får något att fundera över.

Lagkaptenen Robert Johansson har problem med ena vaden och kan antagligen inte spela. Det betyder antagligen mera plats för Viktor Ottosson, som också är vass på vänsterkanten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.