Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Domare i Partille Cup,  Här domarbasen Kolja Scepanik Bild: Thomas Johansson
Domare i Partille Cup, Här domarbasen Kolja Scepanik Bild: Thomas Johansson

Många matcher kräver många domare

Många spelare och matcher kräver många domare. Många domare kräver god organisation. Ansvarig för den är Kolja Scepanik som gör sitt femtonde Partille Cup.

En stor turnering med många deltagare kräver också många domare. Ungefär 300 domare är på plats och dömer under Partille Cup. Inför turneringen får de upp emot 500 ansökningar om att döma turneringen, så konkurrensen är tuff.

– Det finns domare från 30-35 olika länder. Det är nästan lika stor mångfald på domarna som på lagen som deltar, berättar Kolja Scepanik som är domaransvarig för Partille Cup.

Som domaransvarig är det han som organiserar alla domare. På kvällarna träffas domarna för att gå igenom dagens händelser och umgås med varandra.

LÄS MER: Mari och Hanna dömer Partille Cup

I år gör han sitt femtonde Partille Cup, första gången som ansvarig för domarna.

– Jag hoppas att när vi sammanfattar som kommer alla säga att domarna gjorde ett bra jobb. Den bästa komplimangen vore om alla sa att de knappt märkte av domarna, säger Kolja.

Kolja Scepanik har själv gjort Partille Cup som domare många gånger. Kolja kommer från den klassiska handbollsstaden Kiel. Sedan han började döma i turneringen har han bara missat en gång.

– När man dömer hemma så vet man hur lagen kommer reagera. Man träffar samma lag då och då och man vänjer sig varandra. Det häftiga med Partille Cup är att man får döma mot lag man inte känner och spelare man inte vet hur de reagerar, säger Kolja.

Trots att han varit med i många år finns inga tecken på att Kolja håller på att tröttna.

– Partille Cup vill jag inte missa till något pris, säger Kolja Scepanik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.