Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Möller. Arkivbild.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Simon Möller. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Målvakten Möller hittade mål – trots utskällning

Han sköt mot öppet mål i förra matchen – och missade. Mot Lugi tog Sävehofs unge målvakt Simon Möller, 19, chansen igen – och lyckades.
– Det var tur! Jag fick en jäkla utskällning när jag missade senast, berättar han efter 27–25.

Målet var öppet när Sävehof bröt Lugis anfall och målvakten Simon Möller såg snabbt sin chans. Han skickade bollen över hela banan – rakt in i nät i Partille Arena.

Ett viktigt mål?

– Verkligen! Med tanke på att jag kastade och missade i den förra matchen i ett riktigt viktigt läge. Men du få köra living on the edge ibland, vettu. Då får man ta en utskällning i bland, skrattar den 19-årige målvakten.

Med kvällens mål så har målvakten två till antalet den här säsongen. Det är en 100-procentig ökning.

– Jag kände att det var öppet – och det visade sig vara ett viktigt mål. Så det var gött, myser målvakts-Möller.

Han fick se lillebror-Möller på banan också, för när Tobias Thorbjörnsson åkte på sin tredje utvisning i slutet av andra halvlek fick Felix komma in och ta plats. Han gjorde det bra – inför ögonen på pappa-Möller. Peter klev nämligen in på bänken när Kristian Berndtsson åkte på feber och inte kunde coacha sitt sargade lag.

Gzim Salihi har fortfarande problem med sin hjärnskakning, är tillbaka tidigast efter jul. Sebastian Spante har ett knä som strular, Christoffer Brännberger är avstängd och Adam Blanche också skadad.

LÄS MER: Sävehofstjärnan om hjärnskakningen: ”Har huvudvärk”

– Vi skojade lite om det efteråt. Det var nästan bättre att vi inte fick några nya skador än att vi vann, skrattar Simon Möller.

Han fortsätter med analysen:

– Det här gör att fler kan komma in och ta för sig – och flera gör det bra! Min bror kommer in och gör det bra efter sina förutsättningar. Vi har Thorbjörnsson som har kommit i det in på ett fantastiskt sätt. Han gör det hur bra som helst bakåt i varenda match, berömmer Simon Möller.

Sportchef Emil Berggren hade förresten också tagit på sig shortsen, snörat ihop skorna och dragit en tröja över huvudet. Han satt på bänken, men kom dock aldrig in i spel.

– Det var skönt. Han ska hålla sig på kontoret, skämtar Simon Möller.

William Bogojevic hade i alla fall en riktigt fin kväll – och sköt in 71,4 procent av alla skott han testade mot Lugis mål. Det slutade med tio mål.

Men i slutet av matchen så var det Lugi som kom tillbaka. Laget kröp närmare – och som närmast var det bara en boll som skilde lagen åt. Då ordnade lagkapten Jonathan Edvardsson straff. Den satte Gustaf Wedberg säkert. 27–25 – och ordnade därmed två viktiga poäng i kampen om slutspelsplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.