Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: DANIEL STILLER

Målsprutan fixade Sävehofs fjärde raka CL-seger

IK Sävehof går som tåget. Gzim Salihi går som tåget.
Under lördagen sköt vänsternian hela elva mål när Partillegänget besegrade slovakiske Tatran Prešov med 28-23 och därmed tog fjärde raka Champion League-segern.
– Vi börjar starkt i matchen och får bort hela deras spel nästan, säger Gzim Salihi.

IK Sävehofs herrar har fått det att stämma under gruppspelet i Champions League. Under lördagen var det dags för match borta mot slovakiske Tatran Prešov och Partillegängets förhoppning var att kunna fjärde raka segern i Europa.

För att detta skulle kunna bli verklighet fanns det en viktigt uppgift att sköta; desarmera Tatrans sylvassa niometersskyttar.

Sagt och gjort.

– Vi börjar starkt i matchen, får bort deras skyttar och hela deras spel nästan med vårat offensiva försvar, säger Gzim Salihi efter matchen.

Hur är det att möta lag som man kanske inte lika bra koll på som de i Handbollsligan?

– Det är klart att det är svårt, det är jobbigt att resa och inte riktigt veta vad man ska möta. Man får ställa in sig på att det kan bli ett helvete liksom och bara köra på. Vi har sett videos på dem och kan deras spel. Vi fick bort det dem ville ha.

"Pricken över i:et"

Men det blev inget helvete för Sävehof, raka motsatsen. Försvaret hittade rätt och kunde hålla undan slovakerna under egentligen hela matchen.

Det blev 28-23, det blev en fjärde raka seger i Champions League och det blev totalt elva fullträffar för Gzim Salihi.

– Det var pricken över i:et måste jag säga, det var väldigt bra.

Varför har det gått så bra för er i Champions League?

– Det är svårt att säga, men det känns som att vi är väldigt samlade i truppen och vi gillar att vara med varandra. Det blir ju att det smittar av sig på plan, det är svårt att förklara. Men vi är ett skönt gäng som krigar för varandra.

Hur ska ni göra för att bygga vidare på detta i Handbollsligan?

– Det är ny match på onsdag, det är bara att släppa den här segern efter ikväll. Det är bara att fortsätta på det spåret som vi har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.