Mästerskapsdebuten slutade i succé: "Var överlägsna"

Mästerskapsdebuten som svensk förbundskapten kunde inte ha slutat bättre. Efter en suverän förstahalvlek kunde Sverige krossa Bahrain i VM-premiären med 33-16. – Vi var ju överlägsna, säger Kristján Andrésson till Kanal 5.

ANNONS
|

Efter OS i Rio tackade Staffan Olsson och Ola Lindgren för sig. In kom Kristján Andrésson som ersättare på förbundskaptensposten. På fredagskvällen gjorde han mästerskapsdebut i rollen. Och Andrésson kunde nog knappast ha önskat sig en bättre start. Sverige rivstartade och kopplade direkt ett järngrepp om premiären mot Bahrain. Ett grepp man aldrig var i närheten av att tappa. Slutresultatet skrevs till 33-16 och efteråt var det en nöjd och lättad förbundskapten.

– Det är mycket känslor som släpper. Det här har jag och många debutanter sett fram emot länge. Vi har haft en bra uppbyggnad och jag tycker att killarna var på plats. Det märkte jag redan i går på träningen. Det har varit ett bra fokus, säger Andrésson till Kanal 5.

ANNONS

Lite extra belåten var han med de rutinerade spelarnas insats.

– Jag är nöjd med att de spelare som varit med tidigare kliver fram och tar huvudrollen.

Och efter den fina starten behövde Andréssonaldrig oroa sig över att det skulle bli någon större dramatik i mästerskapsdebuten som förbundskapten. Efter paus roterade han friskt i laget och lät samtliga ombytta spelare få chanstill speltid.

– Vi varju överlägsna. Iförsta halvlek skapadevi oss ett utrymme som gjordeatt vi kundebyta runt.

Efter segern blickarförbundskaptenen nu framåt, motnästa utmaning, på söndag, då Argentina väntar.

– En väldigt viktig match, en "måste-match" för att vi ska ta oss vidare till åttondelsfinalen, säger Kristján Andrésson.

ANNONS